Te slap beginnen. Niet overtuigend verdedigen en je staat met 0-1 achter. Voor de rust de stand omzetten in een 1-2 voorsprong. Na de rust 5 opgelegde kansen niet overtuigend benutten. Tegen 10 man van Brummen een gelijkmaker toestaan. Maar toch pal voor het einde de overwinning uit het vuur weten te slepen.

Brummen was vanaf het begin feller. Bij SV Twello was het echte vuur het eerste kwartier er niet. Toch waren er toen ook al mogelijkheden, maar het ging te gemakkelijk. De eerste waarschuwing van de gasten kwam er in de 11de minuut. Norsi Guly kopte recht in de handen van keeper Steven Koopmans. Nu wakker achterin. Nee echt niet. In de 19de minuut kon Aiko Hooijman zo maar van dichtbij binnenschieten 1-0. Rico van Ginkel schoot strak op het doel maar weer stond Steven Koopmans op de juiste plaats. Na een half uur kwam SV Twello wat meer in het spel. Masora Oraile schoot van dichtbij net naast na een mooie aanval en de inzet van Job Bruntink was te zacht.

Na een snelle uitbraak kwam de bal bij Jorden Roeterd die van een kleine 20 meter keeper Gijs van Breeschoten kansloos liet (1-1). Nu pakten de gasten door. Niet veel later zette Job Bruntink Tim Evers vrij voor het doel (1-2). In de laatste paar minuten voor de rust had Twello de wedstrijd al op slot moeten gooien. Tim Evers schoot van heel dichtbij hoog over, terwijl andere spelers er beter voorstonden.
Op slag van de rust kreeg Brummen een vrije trap net buiten de 16 meterlijn. Rico van Ginkel plaatste de bal precies onder de lat, maar de reactie van keeper Steven Koopmans mocht er zijn.

Ruststand 1-2.

Na de rust een herhaling van zetten. Gaspedaal erop bij de thuisclub. Weer een vrije trap van Rico van Ginkel was voor keeper Steven Koopmans en een hard schot van Norsi Guly tikte hij prachtig onder uit de hoek. In de 50ste kwam Luuk Borgonjen een stap tekort om gevaarlijk te worden. Daarna zakte het initiatief wat af van de thuisploeg en kwamen de vele kansen voor Twello: ze waren niet meer op een hand te tellen. Job Bruntink zette Tim Evers in zeer kansrijke positie. Hij schoot net naast. Twee minuten later ondernam Tim Evers een rush vanaf zijn eigen helft, passeerde 3 man maar vergat te scoren.

Nadat een speler van Brummen zijn 2de gele kaart had ontvangen, kreeg SV Twello nog meer kansen. Maar ze waren deze middag niet besteed aan Job Bruntink, Max Smaal en Stefan Hulsebos. En dan weet je wat er kan gebeuren.. Uit een corner scoorde Brummen zomaar de gelijkmaker door verdediger Thomas Bosch 2-2. Twello moest nu nog aanvallender gaan spelen om een overwinning op te kunnen eisen.

In de 80ste minuut leek de ploeg uit Twello eindelijk op voorsprong te komen, maar Maarten Lutje Beerenbroek raakte na een subtiel schot de paal. Toch wist hij in de 89ste minuut alsnog de verdiende 2-3 te scoren.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Teuge. Aanvang 15.00uur!