Met de rust stond SV Twello met 2-0 achter. Jammer dat scheidsrechter A. van Zijl bij het eerste doelpunt een zeer discutabele rol vertolkte. De tweede helft was voor de gasten, maar de gelijkmaker wilde er niet in.

Vanaf het begin dicteerde de thuisploeg het spel. Twello was zoekende daar drie vaste spelers om verschillende redenen er niet waren. Toch kreeg de thuisploeg pas in de 14de minuut de eerste grote kans. Joey Driessen gaf een bal op maat aan Angelo Siep. Hij omspeelde keeper Nick Janssen, maar de sterk spelende Pascal Klein Velderman zat er op het laatste moment nog net tussen.

De Paasberg zakte ver in. Hield veel mensen achter de bal en loerde op de counter. In de 23ste minuut ging Angelo Siep de diepte in. Hij zag keeper Nick Janssen uit zijn doel komen, zocht hem op en ja hoor scheidsrechter A. van Zijl floot voor een strafschop. Hij stond op veel te grote afstand om de situatie juist te kunnen beoordelen. Volgens de rapporteur raakte de keeper van Twello de slimme speler van de thuisclub niet eens, maar de bal die tussen hem en de aanvaller was. De strafschop werd door Fabian van Leeuwen keurig benut en de 1-0 verscheen op het scorebord.

Daarna moest Twello meer naar voren spelen, maar echt resultaat leverde dat niet op. Na een half uur spelen een overtreding op een verdediger van de gasten. De vrije trap werd door de scheidsrechter niet gegeven en de weg naar het doel lag open voor Angelo Siep; 2-0.
Toch gaf SV Twello niet op en het kwam meer en meer op de helft van de Paasberg. Tristan Roeterd gaf schitterend voor en van heel dicht bij kopte Pim Elders rakelings naast. Ruststand 2-0.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Bijna die hele periode was Twello beter. Viel aan en dat was koren op de molen voor de snelle spitsen van de thuisploeg. In de 50ste minuut verscheen Angelo Siep voor keeper Nick Janssen, maar hij redde heel knap. Even later testte Ryan van der Burg de keeper van de thuisploeg. Keeper Jesper Klarenbeek was geweldig op dreef gedurende de tweede helft. Schoten van veraf en dichtbij ranselde hij soms op onnavolgbare wijze heel knap uit zijn doel.

Eindelijk moest hij zich in de 77ste minuut gewonnen geven op een schot van Joris Maalderink. Nog meer dan 10 minuten de gelegenheid om de gelijkmaker te maken. Maar nee, hoewel Twello er paar maal wel heel dichtbij was, lukte het niet.

Jammer dat de eerste helft verre van goed was, maar compliment voor de tweede helft. Wat een inzet, beleving, wilskracht en bij vlagen ook nog mooi spel om te zien. Nu een (korte) winterstop. Op 13 januari 2024 al weer een inhaalwedstrijd tegen Brummen. We spelen thuis om 14.00 uur.