Gelijkspelen tegen de koploper. Moet je dan tevreden zijn? Misschien wel, misschien niet! Had er een ploeg moeten winnen dan was het zeker de thuisploeg. Maar het geluk van een koploper voorkwam dat ze met een nederlaag naar huis gingen,

De eerste 10 minuten waren zeker voor de gasten FC Zutphen. Zij namen het initiatief. Waren meer aan de bal. Of mochten ze meer aan de bal zijn? Zij bewogen veel meer, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Voorstopper Pascal Klein Velderman schakelde de gevaarlijke spits van FC Zutphen Benjamin Roters volledig uit.

Ook in het volgende deel van de wedstrijd waren de gasten nog steeds meer aan de bal maar de dominantie verdween steeds meer. Zij vergaten in deze periode het tempo hoog te houden. Iedere keer kon het sterk spelende middenveld van SV Twello (Jan Stol, Jorden Roeterd, Max Smaal en Ryan van der Burg) ingrijpen.

Naarmate de eerste helft vorderde werd de thuisclub sterker. Pas in de 33ste minuut een mogelijkheid voor SV Twello. De sterk spelende Jan Stol schoot snoeihard op het doel, maar keeper Joey Wolsink toonde zijn klasse. Zo tikte de klok naar de 45ste minuut en brak de ruststand van 0-0 aan.

In de tweede helft een vervolg van het einde van de eerste helft. De thuisploeg steeds brutaler en in de 48ste minuut komt keeper Joey Wolsink goed uit om Ryan van der Burg van het scoren af te houden. Steeds meer druk naar voren van s v Twello naarmate de tweede helft vorderde. Job Bruntink – na een lange blessure weer in de basis- zag ook de doelman van FC Zutphen hem van het scoren af houden. Ryan van der Burg zag zijn kopbal rakelings naast het doel gaan.

Maar echt pech had Maarten Lutje Beerenbroek in de 82ste  minuut. Hij zag zijn kopbal via de paal weer terug het veld in komen. Wat deed de ploeg uit Zutphen dan? Eigenlijk waren ze de hele tweede helft de onderliggende partij. Toch hadden ze in blessure nog zo maar kunnen scoren, maar dat was dan ook de enige kans in de hele 2de helft.

Scheidsrechter G. Smeenk uit Deventer, die de wedstrijd heel goed aanvoelde , floot na een paar minuten toegevoegde tijd af.

Zo begon de wedstrijd zoals deze was begonnen met 0-0.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Be Quick uit Zutphen. Aanvang 15.00 uur.