Na twee competitie loze weekenden moest SV Twello deze middag aantreden tegen ZZC’20 uit Zelhem. Een goed voetballende ploeg. De hele wedstrijd zag het er niet naar uit dat de thuisploeg met zulke cijfers zou gaan winnen.

De eerste 10 minuten waren de gasten meer in balbezit dan de gastheren. Dreigend waren ze en de verdediging van Twello had de handen vol om een doelpunt te voorkomen. Maar zie, in de 11de minuut was de grootste kans voor Max Smaal om de score te openen. In kansrijke positie schoot hij rakelings voorlangs. Nog groter was de kans voor Maarten Lutje Beerenbroek twee minuten later. Van heel dichtbij raakte hij de bal geheel verkeerd.

Het betere voetbal was nog steeds aan de zijde van ZZC. Maar echt effectief waren zij niet. In de 22ste minuut een solo actie van Max Smaal. Hij werd onreglementair afgestopt en dat resulteerde in een vrije trap net buiten de beruchte lijnen. Tim Evers nam de bal vol effect en de 1-0 kwam op het score bord.

ZZC kreeg ook een vrije trap en van heel dichtbij kopte Rick Bogchelman hard binnen. De katachtige reactie van keeper Steven Koopmans was buitengewoon knap. Het spel golfde op en neer. Soms met meer strijd dan goed voetbal. Nadat Max Smaal zijn schot weer rakelings voorlangs zag gaan schoot Gijs Looman hard op de paal buiten bereik van keeper Steven Koopmans. Dione Koole bleef een plaag voor de defensie van SV Twello. Dreiging alom. Pal voor de rust redde Steven Koopmans weer prachtig op een kopbal van Rick Bogchelman.

Ruststand 1-0, maar hier hadden ook hele andere cijfers kunnen staan.

Na de rust nog meer pressie van de gasten. Pal na de rust ging een kopbal van weer Gijs Looman net naast. In de 52ste minuut kopte Harko Scheffer recht in de handen van keeper Steven Koopmans. Steeds dreigender werden de aanvallen van ZZC, maar zij schoten steeds niet scherp genoeg. In de 66ste minuut dacht ZZC te scoren. Zij juichten reeds en scheidsrechter F. Koops uit Elburg keurde in eerste instantie dit doelpunt ook goed. Bij nader inzien bleek de bal niet geheel over de doellijn geweest te zijn. Moedig was het zijn fout toe te geven en het doelpunt niet toe te kennen. Ook een scheidsrechter kan zich vergissen.

De ploeg uit Zelhem zocht nog meer de aanval op om op gelijke hoogte te komen. Masora Oraile verhuisde van de back plaats naar die van rechtsbuiten. Ook nu kwam zijn snelheid goed van pas. Hij gaf de bal mee aan Max Smaal. Deze zag Tim Evers er nog beter voorstaan en daar was de 2-0.

De gasten verslagen? Geenszins. Vanaf de aftrap kwam de bal voor het doel van Steven Koopmans en Tom Bilderbeek wist 2-1 te scoren. Nog meer druk naar voren nu van ZZC. Weer moest keeper Steven Koopmans een paar keer handelend optreden en deed dat met verve. In de 85ste minuut veroverde de sterk spelende Jan Stol de bal. Gaf subtiel door aan Max Smal. Zijn voorzet was er een uit het boekje en Tim Evers scoorde 3-1.

In de 86ste minuut meende een speler van de thuisploeg voor eigen rechter te moeten spelen en kreeg rood. Een juiste beslissing van scheidsrechter Koops. Toch bleef de thuisploeg met een man minder fanatiek spelen. Pal voor het einde maakte Tim Evers zelfs nog 4-1. Verder dan een schot hoog over van Tom Bilderbeek kwamen de gasten niet.

Zo klopte een effectief spelend Twello het goed spelende ZZC.

Volgende week de inhaalwedstrijd thuis tegen Oene. Ook dan weer de mouwen opstropen en daarnaast proberen goed te voetballen. Aanvang 14.00 uur aan de Zuiderlaan.