SV Epse heeft de dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen SV Almen winnend afgesloten. Na 90 minuten stond er 4-2 op het scorebord.

In de beginfase een beter SV Almen dat met regelmaat vroeg druk zette en gevaarlijk was met goede vrije trappen en corners. In de 10e minuut kwam SV Almen verdiend op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank werd tegendraads in de doel gekopt en liet keeper Bryan Eijsvogel kansloos. De jonge Epser doelman toonde in de beginfase tweemaal zijn klasse. Eerst keerde hij een inzet van korte afstand en even later moest hij zwevend naar de bovenhoek om een tegendoelpunt te voorkomen.

Na 20 minuten was Almen uitgeraasd en kwam Epse beter in haar spel. Spits Almir Fizovic had zijn vizier echter niet op scherp staan. Hij prikte de bal naast nadat hij alleen voor de keeper van Almen verscheen. In de 30e minuut kwam Epse op gelijke hoogte. Fizovic vond Djordy Altena in de lucht die koppend de gelijkmaker liet aantekenen. Niet veel later bood Djordy Altena Fizovic een enorme kans. Zijn voorzet was op maat maar de kopbal van Fizovic werd fraai gekeerd.

In de tweede helft wisselde Epse een aantal spelers. Sjoerd Hesseling, die de eerste seizoenshelft afwezig was vanwege een stage in het buitenland, en Rob de Haan werden vervangen door jongelingen Mart Aalpoel en Wytse Nijkamp. Almen werd goed vastgezet en verrast door een fel Epse. De tiener Rida Ammi maakte binnen een kwartier een loepzuivere hattrick. De eerste twee doelpunten waren vrijwel identiek. Op de linkerflank werd hij tweemaal in de diepte gevonden en kon hij vrij opstomen richting het vijandelijke doel. Beide keren werd de doelman gepasseerd met een strakke schuiver. Zijn derde doelpunt scoorde hij uit de rebound nadat Fizovic de paal had geraakt (4-1).

Epse was in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij maar nadat trainer Harleman uit voorzorg nog enkele vedetten wisselde, kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht. Almen scoorde nog een tweede treffer door een prachtig en onhoudbaar afstandsschot.

Een fijne oefenwedstrijd zo kort voordat de competitie weer van start gaat. Zondag speelt Epse uit tegen SV Terwolde. Een belangrijke wedstrijd in de subtop. Hopelijk kunnen er drie punten mee in de tas.