VV Gorssel ontving zaterdagmiddag 22 augustus buurman SV Epse op sportpark Gerstlo. Deze beladen wedstrijd was meer dan alleen een oefenwedstrijd. In het verleden werden wedstrijden tussen beide teams omgeven door ludieke acties. Sinds Gorssel is overgestapt naar de zaterdagcompetitie, zijn deze ontmoetingen voorbij. Epse bleek de sterkste in dit prestigeduel.

In de eerste helft was de eerste kans voor Almir Fizovic. Hij prikte de bal naast het doel in een één tegen één situatie. Even later was het wel raak. De behendige aanvaller van Epse passeerde doelman Kamphuis en liet de Epser aanhang juichen. Gorssel, dat de eerste helft een veldoverwicht had, kwam steeds beter in de wedstrijd. Daan Stormink en Bram Bötzel lieten 2 grote kansen liggen.

In de tweede helft een ander spelbeeld. Epse speelde compacter en Gorssel had hier duidelijk moeite mee. Epse counterde er lustig op los. Lars Otten, de Usain Bolt van de lage landen, liet zijn tegenstander constant de hielen zien. Grote kansen werden veelal afgewend door het maken van overtredingen of vlaggen voor vermeend buitenspel.

Gorssel kwam toch op 1-1. Mees Bötzel wist met een prachtig afstandsschot de goed keepende Moret te verschalken. De Gorsselse aanhang kon niet lang genieten van de gelijkmaker. Rob de Haan, de rossige middenvelder van Epse, pegelde even later Epse opnieuw op voorsprong. Epse reeg hierna de kansen aanéén. Fizovic en de ingevallen Altena misten in kansrijke positie. Lars Otten stormde in de 85e minuut op het Gorsselse doel af en bracht de 1-3 eindstand op het scorebord.

Epse, dat afgelopen dinsdag Almen had verslagen (2-1), mocht na afloop een meter bier in ontvangst nemen als winnaar van het door Gorssel georganiseerde toernooi.

Het was daarna weer ouderwets gezellig tussen beide teams en de wedstrijd werd (onder het genot van vele biertjes) tot in de nachtelijke uren nog breed geanalyseerd.