Op Sportpark de Muggert kon SV Epse vandaag drie punten bijschrijven. Na een vroege voorsprong kwam de ploeg van Gertie Wichers nauwelijks in de problemen. SV Epse won verdiend met 1-4.

Na 10 minuten stond SV Epse al op een riante 0-2 voorsprong. De lange aanvaller Max ten Wolde kopte een strakke corner binnen bij de tweede paal. Even later bediende Stan van Brussel Almir Fizovic in de diepte op maat. De handige aanvaller kon vrij doorlopen op Wesepe doelman Rick Jansen en schoof de bal eenvoudig langs de keeper.

Epse doelman John Moret hoefde in de eerste helft maar éénmaal zijn klasse te tonen. In een één op één situatie was hij de sterkste. Wesepe kwam wel terug tot 1-2. Uit een corner was Moret kansloos op een kopbal. De hoop om weer in de wedstrijd te komen was voor Wesepe maar van korte duur. Epse aanvoerder Koen Klosters bracht enkele minuten later de derde Epser treffer op het scorebord. Klosters schoot een vrije trap van ruim 20 meter prachtig in de bovenhoek.

In de eerste helft miste Rida Ammi de grootste kans om de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Ammi kon vrij doorlopen en probeerde doelman Jansen te passeren. Jansen was echter de sterkste en plukte de bal van Ammi’s schoen.

In de tweede helft probeerde Wesepe aanvankelijk wat meer druk te zetten. Het leverde de ploeg meer balbezit op en enkele kleine kansjes vanuit rommelige situaties voor het Epser doel. Na een uur spelen pakte Epse de controle weer en stapelden de kansen zich op. Fizovic miste een enorme kans (vrije doortocht), Max ten Wolde miste een vrije schietkans en doelman Jansen pareerde meerdere malen een inzet van uitblinker Rida Ammi. In de 75e minuut besliste Ammi de wedstrijd met een prachtige goal. Hij soleerde door de Wesepe verdediging en schoot nog buiten de zestienmeter raak in de verre hoek.

Na de 1-4 verzuimde Epse verder afstand te nemen maar daar maalde niemand om. Epse nestelt zich door deze driepunter weer in de subtop. Komende week is er geen programma. Over twee weken komt SV Zwolle naar Epse. De Zwolse ploeg degradeerde afgelopen jaar uit de 4e klasse en speelde vandaag op het nippertje gelijk tegen Terwolde.