Epse had een zeer makkelijke middag. Op haar eigen sportpark had Wesepe geen enkel moment
uitzicht op een resultaat. De 4-0 eindstand was een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Epse begon zeer fel aan de wedstrijd en drong Wesepe terug op eigen helft. De eerste mogelijkheden waren nog niet besteed aan de Epser voorhoede. Het was echter wachten totdat het overwicht in de score werd uitgedrukt. Joran Menkveld brak, na bijna een half uur spelen, de ban. Een lange pass van Sjoerd Hesseling bereikte Almir Fizvovic die de bal direct doorspeelde naar Joran Menkveld. De Epser topschutter passeerde de doelman van Wesepe met een strakke schuiver in de verre hoek.

Epse bleef constant druk houden op Wesepe, waardoor het balbezit van de gasten altijd van korte duur was. Epse domineerde en kreeg alle ruimte om haar eigen spel te spelen. Vlak voor de rust een Epser aanval over de linkerflank. De grillige Lars Otten kon opstomen en vond de doelman op zijn weg. Silas Muiderman reageerde goed op de rebound en knalde de 2-0 tegen de touwen.

Na rust bleef Epse fel spelen, alle duels werden gewonnen en Wesepe kon alleen maar toezien hoe Epse de bal bleef rondspelen. In de 55ste minuut een aanval uit het boekje: via een snelle combinatie op het middenveld werd Lars Otten de diepte ingestuurd. Zijn strakke voorzet werd door Almir Fizovic, vanuit de lucht, ineens op de pantoffel genomen (3-0). Na een uur spelen was het wederom Lars Otten die vrije doortocht kreeg op de linkerflank. Ditmaal liet hij de Weseper doelman zelf kansloos.

Het laatste half uur werd het spel slordiger. Epse bleef overheersend maar verzuimde Wesepe op grotere afstand te zetten waardoor de 4-0 op het scorebord bleef staan. Na de wedstrijd een trotse trainer Harleman, die niet alleen tevreden was met het resultaat maar ook met het vertoonde spel.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd (CCW’16) op het programma. Gezien de ontwikkelingen van het coronavirus is het nog maar de vraag of deze wedstrijd werkelijk op dat moment gespeeld gaat worden. Epse is er in ieder geval klaar voor!