SV Epse trad vandaag op een zonnig Sportpark Hassinkweide aan tegen buurman Spc. Eefde. Beide ploegen misten nog vele spelers. Epse bleek na 90 minuten veruit de sterkste.

Epse begon sterk aan de wedstrijd en zette zaterdag derdeklasser Eefde direct vast op eigen helft. Djordy Altena werd na 2 minuten diep gestuurd op de rechterflank. Zijn voorzet bereikte Lars Otten die bij de 2de paal eenvoudig de 1-0 op het scorebord bracht. Altena, die normaal gesproken zijn kunsten vertoont bij het 3e elftal, bleek een plaag voor de verdediging van Eefde. Keer op keer liet hij de verdediging van Eefde staan, maar hij verzuimde zelf meermaals Epse op een grotere voorsprong te zetten. Ook Otten miste, wederom op aangeven van Altena, in kansrijke positie.

Eefde kon het spel niet maken. Jorn Braakhekke speelde ongelukkig en routinier Terry Stok bleek kwetsbaar tegen de rappe Epser voorhoede. Mitch Elsman lag aan banden bij voorstopper Wytze Maas. Of Eefde nog kansen kreeg? De beste mogelijkheid tot scoren was een misverstand tussen Epser doelman Salemink en linksback Rutger Aarnink. Een terugspeelbal werd verkeerd ingeschat maar kon op de doellijn nog worden gered.

In de 2de helft een aanvankelijk beter spelend Eefde. Een ogenschijnlijk zuivere strafschop werd niet gegeven en een schot van ruime afstand belandde op de lat. Toch zette Epse de wedstrijd naar zijn hand. Fizovic, Otten, Altena en de 17-jarige Nijkamp misten totdat Altena in de 80ste minuut eindelijk de trekker overhaalde. Otten omspeelde zijn tegenstander en legde de bal breed op Altena die de bal in een leeg doel kon spelen. Enkele minuten later was het opnieuw raak. In een scrimmage voor het doel van Eefde verschalkte Altena de goed keepende Eefder doelman met het hoofd en bepaalde de eindstand op 3-0.

Na de wedstrijd alleen maar complimenten voor de ploeg van trainer Harleman, die maar liefst 9 spelers miste. De jeugdspelers Bronzewijker, Nijkamp en Aalpoel speelden een prima wedstrijd en toonden aan klaar te zijn voor de hevige concurrentiestrijd om een basisplaats. Komende zondag speelt Epse een uitwedstrijd tegen zondag derdeklasser Warnsveldse Boys.

Vorig artikelDe bal rolt weer bij SV Schalkhaar
Volgend artikelGo Ahead Eagles krijgt na rust te weinig bij Eredivisie-rentree – UPDATE foto’s