Op deze warme, zonnige zondag was het voor de mannen uit Epse tijd voor een belangrijke wedstrijd. In Breedenbroek was Ajax B. de tegenstander, een ploeg die slechts 1 punt boven Epse stond. Vandaag winnen betekende aanhaken bij de top-5. Helaas voor de mannen van Danny Dassen ging de wedstrijd met 2-1 verloren.

Direct vanaf het begin werd Epse volledig vastgezet. Hier kwam de ploeg echter een paar keer voetballend goed uit. Binnen een minuut was er al een kans voor Rida Ammi. Hij schatte een te korte kopbal op waarde, maar lobde de bal over de keeper én over het doel heen.

Na een kwartier kwam de formatie uit Epse toch op achterstand. Een corner vanaf de rechterkant werd achter keeper Bryan Eijsvogel gekopt. Epse liet de kop niet hangen en wist hier en daar een gaatje in de verdediging van Ajax te vinden, maar kwam niet tot grote uitgespeelde kansen.

Aan de andere kant viel in de 34e minuut wel de 2-0. Een lange bal viel naast de 16-meter precies tussen Eijsvogel en de spits in, welke eerder bij de bal was. Hij speelde de bal over Eijsvogel heen richting de tweede paal, waar een andere aanvaller van Ajax klaar stond om de bal in het lege doel te schuiven.

Op slag van rust vond Epse toch de aansluiting. Een steekpass van Stef van Brussel bereikte Lars Otten. Waar de grensrechter echter de vlag omhoog stak, zag de scheidsrechter van dienst dit anders en liet hij doorspelen. Otten gaf de bal voor op spits Robin van Wijhe, die de 2-1 tegen de touwen schoot.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen kregen nog kansen op meer doelpunten, maar vonden ook vaak de beide keepers op hun weg. In de slotfase nog 2 grote kansen voor Epse op de gelijkmaker. Een schot van Ammi werd op miraculeuze wijze van de lijn gehaald en de ingevallen Rutger Vonk wist een schietkans ook niet te verzilveren. Hierdoor bleef het bij 2-1.

Een fikse domper dus voor de ploeg van Dassen, er had minimaal een punt ingezeten. Volgende week vervolgt Epse de jacht op de top-5 met een thuiswedstrijd tegen Wolfersveen.

Meer foto’s en een wedstrijdverslag vanuit Ajax B kant, is HIER te lezen.