Vanmiddag ook in Wilp een topper om de koppositie in de 5e klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd een ludieke actie van Voorster aanhangers: het zou een ‘appeltje eitje’ worden in Wilp en grote getalen appels en eieren versierden het complex.

In de wedstrijd was hier vanuit Voorst oogpunt weinig van terug te zien, want vanaf de aftrap was duidelijk dat dit ook wel motivatie was voor de thuisclub. Zeker de eerste helft kwam Voorst er voetballend niet aan te pas. Het enige wat CCW zich hierin zelf kon verwijten, was dat het niet al voor de rust een ruime marge opbouwde.

Na al diverse mogelijkheden onbenut te laten, was het in de 35 minuut Tijn de Haan die een afvallende bal uit een hoekschop hard en hoog in de touwen joeg, 1-0. Net voor de rust wist CCW de voorsprong te verdubbelen; eerst was het Ruben de Haan die zijn inzet gestopt zag door de uitblinker aan Voorst zijde doelman Edwin Heuvelink), maar dankzij het slechte uitverdedigen kon Bart Keurhorst alsnog de bal onderscheppen en die wist doelman Heuvelman wel te verschalken met een geplaatste bal in de verre hoek, 2-0. Met deze stand gingen beide ploegen ook aan de thee.

Na de rust een toch wat andere wedstrijd: Voorst ging nog meer op zoek met lange halen naar de snelle Wijnand van Beek, maar die kon in zijn eentje ook weinig uitrichten tegen het gecontroleerd spelende CCW, met de 16-jarige Freek Velhorst als laatste man aan het hoofd. Voetballend was het wel vele malen minder wat CCW na de rust liet zien, maar op één inzet na, die door Freek Velhorst op het laatste moment verijdeld kon worden, kwam het ook niet echt in de problemen.

Zo’n twintig minuten voor tijd was het Luuk de Haan die de wedstrijd op slot gooide door na een goede aanval het laatste zetje te geven, 3-0. Nog geen drie minuten later was het Bart Keurhorst die weer het laatste zetje kon geven nadat de doelman van Voorst ook in eerste instantie nog weer redde, maar niet kon voorkomen dat het 4-0 werd. Na dit doelpunt en vele wissels bij CCW was de scherpte er wat af en dat zorgde ervoor dat vlak voor tijd toch de snelle Wijnand van Beek de ere treffer kon aantekenen. Al met al een goede en zeker verdiende overwinning van CCW in deze derbytopper.