Alle ingrediënten waren vanmiddag aanwezig: een lekker zonnetje, een uitstekende grasmat en twee ploegen die er zin aan hadden. Een leuke pot voetbal werd het vanuit CCW zicht zeker, want in de slotminuten wist het zelfs de winst naar zich toe te trekken.

CCW moest het vanmiddag doen zonder vaste sterkhouders Julian Vroklage en Philp Frederiks. Tel daarbij op de blessures van Tijn de Haan, Thijs Smit en Jur Ouwehand: het was dus aardig sleutelen voor trainer Bart Vos. Jaap Velthorst en Mika Simons maakten dan weer de opwachting in de basis en zeker niet onverdienstelijk.

CCW begon wat energieker aan de wedstrijd als de thuisclub, kreeg eerste helft ook de ruimte om te voetballen en deed dat dan ook zeer behoorlijk, alleen het op de knieën krijgen van Davo bleek een ander verhaal. De enige dreiging voor de rust van Davo kwam voort uit een slippertje van de verder uitstekend keepende Jose Anthonio toen die een hoge door de handen liep glippen, maar gelukkig gered werd door Koen ter Riele die op de doellijn erger wist te voorkomen. Toch ging CCW met een 1-0 voorsprong de rust in: in de 42e min was het Bart Keurhorst die een cornerbal van Mika Simons goed terug kopte op de vrijstaande Koen ter Riele, die zodoende binnen kom tikken. Een ruststand die zeker verdiend was.

Na de rust een toch wel hele andere wedstrijd. Davo ging veel meer druk zetten, begon ook echt beter te voetballen en daardoor raakte CCW de grip op de wedstrijd kwijt. Na een paar hachelijke momenten voor het doel van CCW, waarbij ook Laurens van de Werf nog een redding moest brengen, was het in de 82e minuut toch raak voor Davo. Een hoekschop werd goed binnengekopt en de 1-1 was op dat moment ook niet echt onverdiend.

Davo ging op zoek naar meer en menig CCW supporter vreesde het ergste, maar bij het ingaan van de blessuretijd was het een uitstekende actie van Laurens van Werf, wiens voorzet door supersub Isaak Kuipers binnen gekopt werd, 1-2. Na dit doelpunt werd het er niet vriendelijker op in het veld, kreeg scheidsrechter Drenht nog even de handen vol, maar kwam CCW niet echt meer in problemen en sleepte hierdoor de overwinning uit het vuur.

Gezien de andere uitslagen deed CCW bovendien goede zaken en mag zich na vandaag ieder geval voor twee weken op doelsaldo koploper noemen. Over veertien dagen weer een topper, dan speelt de ploeg uit tegen mede koploper Voorst.