Afgelopen zondag mochten onze mannen van CCW aantreden tegen weer een ploeg die vorig seizoen nog twee klasse hoger speelde: Albatross uit Ugchelen.

Na een vervelende periode van te veel blessures in het team, zag de opstelling er vandaag weer een bijna als van ouds uit. Zonder aanvoerder Bart Keurhorst, maar met Koen ter Riele, Isaac Kuipers, Thijs ten Hove (op de reserve bank want terugkomend van een blessure) en Ruben de Haan voor het eerst dit seizoen in de basis 11.

CCW, wat de competitie goed begon en door wat tegenvallende resultaten tegen Voorst, Broekland en Turkse Kracht (alledrie een gelijkspel), was gebrand op een goed resultaat tegen de nummer 4 in deze competitie.

CCW, wat bij het begin van deze wedstrijd 10de stond 14 punten, wil graag naar boven kijken, spelers verder ontwikkelen en zich meten met ploegen zoals Albatross. Toch laat CCW zich verrassen bij een vrije trap rond de 20ste minuut: de organisatie staat niet zoals afgesproken en een speler duikt bij de tweede paal op en kan vrij binnen koppen.

Verder blijft CCW goed in de organisatie spelen en mede door de goed spelende gebroeders Velthorst geeft het Albatros weinig ruimte om de juiste spelers aan de bal te krijgen. Z’n drie minuten voor de rust is het Tim Bakker die de bal van de linkerkant met een schitterende pass op de 11 meter stip legt waarbij Laurens van de Werff kan binnen tikken. Ruststand 1-1.

In de rust worden bij CCW er wat puntjes op de i gezet en de ploeg gaat naar buiten met meer vuur en passie. De tweede helft toont het zichzelf meer in de duels en ook aan de bal is het beter.

Na een kwartier is het klaar voor Tijn de Haan en hij wordt vervangen door Koen ter Riele die een degelijke post blijkt zoals altijd. Julian Vroklage komt daardoor meer aan de bal en gaat brutaal genoeg steeds verder naar voren voetballen en komt een paar keer dreigend door.

Dan komt er een mooie aanval van CCW die in het strafschopgebied eindigt met een overtreding op Ruben de Haan die met zijn energie en loopvermogen veel aanvallende dreiging geeft voor de ploeg uit Wilp. 1-2 Is het als Luuk de Haan de bal binnenschiet vanaf de stip.
CCW voelt zich sterk op het veld en dat resulteerde in een paar goede mogelijkheden door mooie 1-op-1 acties van Luuk de Haan waardoor Julian Vroklage en Ruben de Haan vrij voor de goal komen.

Plots is het 2-2. Na een verre ingooi van Albatross is het een bal die met de punt van de schoen over keeper Jochem Ruth wordt gewerkt. Een domper voor CCW dat op dat moment lekker in de wedstrijd zit. Echter het is Daniel Vroklage die met een solo als een Zlatan Ibrahimovic door de defensie van Albatros slingert. Ook de keeper gaat met een geweldige kapbeweging het bos in en hij kan zelf de bal binnen tikken: 2-3 voor de ploeg van trainer Bart Vos.

Trainer Vos is na de wedstrijd blij met de drie punten, maar ook erg tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. ‘Waar we even een zware periode hadden met afwezigen weten we wedstrijden toch met een gelijkspel te eindigen of zelfs te winnen met strijd en wilskracht en vooral omdat we ons werk blijven doen zoals bijvoorbeeld tegen Victoria Boys. Als staf van deze jonge ploeg vinden we dat we het goed doen. We hebben een doelstelling met deze jonge ploeg en daar werken we elke dag heel hard aan. De ploeg beseft zich dat goed en raakt niet van de wijs als het even tegen zit. Elke spelers ontwikkelt zich goed op dit moment en zelf spelers als Lars Achten uit O23 klopt hard op de deur bij de selectie. We gaan gewoon dinsdag op trainen werken aan een nog beter CCW.’

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen WWNA op het programma. Aanvang 14.00 uur op sportpark d’ Olde Leeuwenbarg (Wilp)

Vorig artikelABS wint thuiswedstrijd van Fleringen
Volgend artikelDe rood-gele column van Edwin Lugt – week 8