Zat de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen IJsselstreek de spelers van SV Twello nog in de benen? Of was het missen van Max Smaal en Edward Achtereekte te groot? Feit is dat de spelers van Emst voor elke meter gingen en de spelers van Twello hier moeite mee hadden. Daarnaast werd er veel te veel breed gespeeld i.p.v. snel te combineren en het tempo hoog te houden.

De eerste minuten moesten beide ploegen wennen aan de harde wind die dwars op het veld stond. De eerste mogelijkheid was voor SV Twello. Een steekbal van Rusambo Rajabu op Nicky Eekhuis werd net iets te zacht door laatstgenoemde ingeschoten. Keeper Dylan van der Beek kon er nog net met de vingertoppen bij.

De kans om de score te openen kregen de gasten na een kwartier spelen. Job Bruntink gaf van dichtbij de bal breed op Rusambo Rajabu, die te lang wachtte met schieten. Daarna viel er weinig tot niets te beleven, totdat de organisatie bij SV Twello even weg was en Rick van Mourik prachtig 1-0 kon scoren. De eerste bal op het doel van SV Twello en meteen raak. Onmiddellijk daarna schoot Job Bruntink goed in, maar een verdediger haalde de bal van de doellijn.

Ruststand 1-0.

Na de rust begon SV Twello wel wat feller. Job Bruntink schoot in de 49ste minuut tegen de uitlopende keeper van Emst op en even later haalde Dylan van der Beek een hard schot van Rusambo Rajabu er al grabbelend uit. Emst had de hele wedsrijd al veel mensen achter de bal en dit werden er naarmate de tijd verstreek steeds meer. Steeds meer druk van de gasten en Emst deed er alles aan om te vertragen.

In de 79ste minuut werd eindelijk de gelijkmaker gescoord door Job Bruntink met een schitterend schot. De ploeg uit Twello ging nu door en de thuisploeg wankelde. Maar Emst kreeg zelf nog een grote kans om te scoren. Het schot van Rick van Mourik ging rakelings voor langs. In blessuretijd wist keeper Dylan van der Beek een schot van Tim Evers met de grootste moeite te keren en in de rebound schoot Nicky Eekhuis net naast.

Zo bleven kostbare punten in Emst achter. Maar of dit nu echt nodig was geweest????? Volgende week zondag thuis tegen Apeldoornse Boys. Aanvang 14 uur. Helaas weer zonder publiek.