De aftrap werd zoals gewoonlijk om 14.00 uur genomen. De openingsfase was niet weggelegd voor de toeschouwers waarin het spel aan beide kanten heel slordig was. Beide ploegen grossierden in balverlies en er waren weinig kansen.

De enige kans was voor Lettele, deze kans kwam gelukkig tot stand na een voorzet vanaf de linkerkant van Danny. Het leek een simpele bal voor de keeper van Ulu Spor, alleen verwerkte hij de bal niet goed, waardoor Joost heel snel moest reageren en de bal op de paal kopte. Tot aan de rust was het een zeer rommelige wedstrijd op een redelijk hobbelig veld. De scheidsrechter geeft het rustsignaal.

In de rust werd vooral benadrukt dat we elkaar niet af moeten bekken maar met z’n allen de mouwen op moeten stropen en de tweede helft knokken voor wat we waard zijn.

De scheidsrechter geeft het signaal om van start te gaan en tweede helft is begonnen.
Lettele komt beter uit de kleedkamer dat dat het er voor rust in ging. Het spel is veel minder chaotisch en er wordt beter gecombineerd. Lettele krijgt zijn eerste corner van de wedstrijd, genomen door JW. In de kluts wordt de bal verlengd die eindigt voor de voeten van Sven. Die makkelijk binnen kan schieten, een verdiende 1-0.

Vlak na de 1-0 gaat Lettele door met aanvallen. Na slordig balverlies wordt de spits van Ulu Spor diep gestuurd. Hij neemt de bal keurig in de loop mee en speelt de keeper beheerst door de benen; 1-1. Dit is een tikkie voor Lettele die net eindelijk de voorsprong te pakken had. Echter 5 minuten na de tegengoal pakt Lettele het spel van vlak voor de 1-0 weer op en weet het af en toe gevaarlijk te worden. Na een diepe bal van Jorik is Ruben net eerder bij de bal dan de keeper waarna hij vanaf ongeveer een meter voor de achterlijn de bal knap in de goal weet te krijgen.

Na een tweetal keren gemeen gevlagd te hebben waar het publiek natuurlijk luid op reageerde liet de scheidsrechter de grens van Ulu Spor de derde keer onterecht staan. De 1 a 2 meter buitenspel staande Ruben schenkt de goal aan Sven, die wederom makkelijk kan binnen tikken; 3-1.

Na de 3-1 krijgt Lettele nog één grote mogelijkheid om de score verder te doen laten oplopen. Jan-Willem gaat voor eigen succes omdat hij bij een goal zijn bed niet zou hoeven opmaken. Hierdoor verprutst hij de kans en eindigt de wedstrijd in 3-1. Terechte 3 punten, op naar volgende week, Nieuw Heeten!