FC RDC heeft afgelopen zaterdag met maar liefst 10-0 gewonnen van Apeldoornse Boys. De tegenstander is een ploeg in opbouw die aan het begin staan van een proces na de leegloop van spelers het afgelopen seizoen.

De eerste 20 minuten was er een groot veldoverwicht zonder direct grote kansen te creëren. De eerste treffer werd gemaakt door Niek Riksten na een goede terugkopbal van Sander Bezem. FC RDC blijft vanaf dat moment aanval op aanval stapelen en goals kunnen niet uitblijven.

Stijn Rorije was uitermate scherp in de afronding en maakte er 2 en gaf een mooie assist op de 4-0 van Kai van den Beld. De 5-0 net voor rust was weer van Stijn. Ondanks dat de wedstrijd op dat moment gespeeld, is blijft FC RDC aandringen tegen de sportief spelende Apeldoorners.

Victor Evenblij scoort direct na rust na een mooie individuele actie de 6-0 en uit een standaard situatie scoort Stijn zijn 4e treffer op mooie wijze. Joost Brouwer kan na een mooie aanval over rechts de 8-0 tegen de touwen schieten.

Een half uur voor tijd brengt FC RDC nog 4 nieuwe krachten in waarvan Jaydey Bongers en Jesse Westerweel ook weten te scoren. Met veel energie en blij vlagen goed voetbal werd de uitslag uiteindelijk een eclatante 10-0 tegen het verzwakt aantredende Apeldoornse Boys.

Tevredenheid over het spel en de uitslag uiteraard! Op naar volgende week waar de weerstand logischerwijs vele malen groter zal zijn.