Na een matige eerste helft en een 1-0 achterstand, herpakte de ploeg van Ensing zich knap en won in Garderen met 1-3 van Veluwse Boys.

De ligging van het sportpark in Garderen is idyllisch, maar dat zijn team daarom ontspannen en slap de wedstrijd moest aangaan ging trainer Jacob Ensing te ver. Hij ging stevig van leer gedurende de theepauze met als resultaat een hele andere tweede helft. Zijn team speelde slordig en ongeïnspireerd in een wedstrijd zonder echte kansen.

De thuisploeg kwam op voorsprong, karakteristiek voor de wedstrijd. Een afgeslagen corner werd ingeschoten vanuit de tweede lijn, een houdbare bal voor doelman Voortman. Echter liet hij de bal van de borst springen en de aanvallers van de thuisclub waren het meest attent. Met een hakbal werd de bal voor het doel gebracht waar deze simpel werd binnen getikt. De Deventer defensie stond er bij en keek er naar.

Veluwse Boys vs. FC RDC

Zelf kwamen ze amper voor de goal door het slordige spel, wat dan ook het hoofdonderwerp was gedurende de rust. Na de hervatting leek er wel een volledig ander team te staan wat domineerde en kansen creëerde. De tegenstander kwam er sporadisch aan te pas op de steeds zwaarder wordende grasmat. Na ruim een uur spelen hadden ze op 2-0 moeten komen, echter het schot na een scrimmage ging ruim over.

Daarna werd het tijd voor ‘baltovenaar’ Mehmet Kisa die eerst een schot vanuit de tweede lijn op de handen van de keeper vuurde. Een minuut later onderschepte Jeray Galanggadjir de bal slim en stak direct Kisa weg die de doelman verraste met een keurige stift voor de gelijkmaker. FC RDC behield het overwicht en op het moment dat ze zelf een aanval onnauwkeurig uitspeelden, werd Veluwse Boys gevaarlijk uit de omschakeling.

FC RDC viert de overwinning in Garderen, Veluwse Boys vs. FC RDC

Enkele minuten later werd de mooiste aanval van de dag keurig afgerond. Het ging snel over de rechterflank waar Mehmet Kisa de bal voorbracht, Tesh Ros voor veel onrust zorgde in het doelgebied en Jorrit Draaijer zijn eerste balaanraking kende. Aan het einde van de aanval stond de zojuist ingevallen jongeling die de bal tegen de touwen joeg voor de 1-2.

Zes minuten voor tijd voorkwam doelman Voortman een treffer door zijn attente optreden en een minuut later moest hij alweer ‘aan de bak’ toen zijn collega weggleed en hij de inzet keerde voor de doellijn. Twee minuten voor tijd gooide de Deventer zaterdagclub de wedstrijd in het slot met wederom een treffer van invaller Draaijer.

Kisa toverde aan de zijlijn met het speeltuig en wist deze voor het doel te krijgen. Daar gleden medespelers en tegenstanders als onervaren ijsdansers alle kanten op terwijl Jorrit Draaijer juist op de goede plek stond om wederom af te drukken. In de extra tijd voorkwam doelman Voortman nog een tegentreffer waarmee FC RDC zijn tweede overwinning op rij behaalde.

Trainer Ensing was tevreden over het optreden van zijn team in de tweede helft nadat ze enorm slordig waren in het eerste deel: “Karakter getoond, daar kunnen we ver mee komen dit seizoen”. FC RDC klimt met deze tweede overwinning op rij naar de middenmoot en ontmoet volgende week in Ermelo de nummer drie; EFC’58.