FC RDC moest het zaterdag opnemen tegen GFC uit Goor. Samen met Helios wordt dit team getipt in de strijd om de titel. In het eerste half uur was daar echter weinig van te merken. Met twee spitsen werd GFC bestreden: inzakken tot de middenlijn en laat GFC het maar doen, de opdracht was duidelijk.

Dat deze tactiek goed werkte, bleek uit een 0-2 stand na 30 minuten. Kai vd Beld en Jesse Westerweel wisten de doelman te passeren en zetten deze comfortabele tussenstand op het bord. Zoals zo vaak in dit korte seizoen verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en wist GFC binnen twee minuten twee keer te scoren. De doelpunten vielen uit het niets waar tot dat moment er weinig aan de hand was. In het restant van de eerste helft werd GFC nog gevaarlijk middels een bal op de paal en de rust kwam als geroepen voor FC RDC.

De tweede helft liet GFC zien waarom zij tot titelkandidaat bestempeld worden. Met name de voorwaartsen vormden een ware plaag voor de achterhoede van FC RDC. De 3-2 stond dan ook al snel op het scorebord. Het piepjonge team van Roskam herpakte zich echter verbazingwekkend goed! Even later wist Luuk Helms, die een uitstekende wedstrijd speelde, de 3-3 op het bord te zetten. De grensrechter van GFC stak de vlag terecht de lucht in, de scheidsrechter was een andere mening toegedaan en keurde het doelpunt goed.

Kort daarop wist GFC de 4-3 binnen te schieten, wederom veel te snel na de gelijkmaker. Ongelofelijk maar waar, wéér knokte FC RDC zich terug en zocht de aanval. Een loepzuivere strafschop werd FC RDC onthouden en op het moment dat Kai vd Beld alleen op de keeper af kon gaan, stak de grensrechter van GFC, nu onterecht, de vlag in de lucht.

Met nog 12 minuten op de klok en een 4-3 achterstand werd de laatste wissel de dug-out uitgestuurd om één op één te gaan spelen. GFC wist echter de 5-3 binnen te schieten en daarmee was het verzet gebroken. Bijna iedere aanval van GFC was daarna gevaarlijk en GFC wist nog 3x te scoren. Luuk Helms wist voor FC RDC nogmaals te scoren waarmee een 8-4 einstand op het scorebord verscheen.

Een terechte nederlaag op basis van de tweede helft, echter niets om je voor te schamen. Het twee-spitsen-systeem is zeker voor herhaling vatbaar. Echter, op het moment van schrijven van dit stuk, lijkt het besluit genomen te zijn om het senioren amateurvoetbal weer stil te leggen vanwege de vele Covid-19 besmettingen.

Namens FC RDC, wij hopen u allen weer snel in goede gezondheid terug te zien. Blijf gezond!