Na het goede spel van vorige week maar de toch zure en onnodige nederlaag tegen FC Winterswijk stond vandaag SV Harfsen op de kalender. Dat goede spel moest vandaag de basis zijn om wellicht toch een keer meer punten te gaan pakken voor FC RDC dan het schamele punt die tot nog toe was gepakt. Ook deze week was er wederom een domper te verwerken voor trainer Roskam. De jonge Luca Melis die zich in de afgelopen wedstrijden als solide basis kracht had weten te tonen staat ruim zes weken aan de kant door een kwetsuur aan de enkel. De ziekenboeg wordt groter en groter.

Waar de eerste kansjes van de wedstrijd voor de thuisploeg zijn is het FC RDC wat na ongeveer vijf minuten op voorsprong weet te komen. Een goede steekbal van Yde Klopman wordt door de doorgelopen Kai van den Belt opgepikt en koeltjes in de verre hoek afgemaakt, 0-1. Waar in eerdere wedstrijden FC RDC nog moeite had om de vele kansen om te zetten in doelpunten leek dit toch een goede voorbode voor de rest van de wedstrijd.

Goed combinatie voetbal vanuit het middenveld zorgt dat FC RDC sporadisch in de buurt van de zestien van de tegenstander weet te komen. Doordat er net wat scherpte mist in de eindpass lukt het de defensie van Harfsen om de aanvallen van FC RDC te neutraliseren voor dat deze gevaarlijk kunnen worden.

Na ruim een kwartier spelen weet Harfsen de kansen om te zetten in de gelijkmaker. De aanvoerder mag een voorzet vogelvrij aannemen in de vijf meter van keeper Voortman en tikt hem eenvoudig binnen, 1-1. Het is Yde Klopman die hierna de grootste kans krijgt op de derde goal in deze wedstrijd. Een goedlopende aanval en loopactie zorgen dat Klopman in de zestien van Harfsen mag schieten maar de keeper maakt zijn doel snel klein en weet het schot te pareren.

Harfsen weet met veel lange ballen achter de laatste linie gevaarlijk te worden en het is na ruim een half uur voetballen wanneer dit ook een goal oplevert. Een speler van Harfsen kan de diepe bal in de zestien aannemen en weet met een lobje over de doelman de bal in het goal te krijgen, 2-1.

FC RDC probeert de rug te rechten en krijgt opnieuw via Klopman, spits Helms en middenvelder Savelkoel wat kansen om de gelijkmaker te maken. Het zit echter niet mee en Harfsen weet stand te houden tot aan de rust.

De eerste twintig minuten in de tweede helft weet FC RDC de boel dicht te houden en krijgt Harfsen op wat corners na weinig tot geen kansen. FC RDC gaat onzorgvuldig om met balbezit en door verkeerde keuzes komen ze eigenlijk niet meer tot kansen in de tweede helft. Het enige gevaar komt vanuit een vrije trap op een meter of 20 van het doel van Harfsen. De bal suist gevaarlijk richting onderkant lat maar wordt te weinig naar een hoek gestuurd waardoor de keeper de bal over het doel weet te verwerken.

Het is in de 65e minuut raak wanneer de eerste grote kans van Harfsen gelijk wordt omgezet in een doelpunt. De goed ingevallen Lars Pleiter wordt met een actie in de diepte omspeelt waarna het daarop volgende schot wordt gepakt door keeper Voortman. De rebound valt precies voor de meegelopen aanvaller van Harfsen waarna het een koud kunstje is, 3-1.

In de laatste minuten van de wedstrijd zet Harfsen nog een aantal keer goed door tegen het moe gestreden FC RDC. Een goede voorzet tussen laatste linie en keeper mag vrij worden aangenomen in de zestien meter door de doorgelopen middenvelder van Harfsen en die schuift hem gemakkelijk langs keeper Voortman, 4-1.

Al met al een verdiende nederlaag voor de jonge ploeg van trainer Roskam. Komende week staat er geen wedstrijd op het programma waarna over twee weken EGVV te gast zal zijn op sportpark Borgele.

Harfsen – FC RDC 4-1. ‘7 0-1 Kai van den Belt, 1-1 ’16 Ruben Wassink, ’34 2-1 Chiel Jimmink, ’65 3-1 Wassink, ’90 4-1 Jochem Luenk