Zaterdagmiddag moest FC RDC naar het kleine plaatsje Almen. Vorige seizoen wonnen de Deventenaren in Almen. Lukte het ze ook deze middag?

Na de zeperd vorige week tegen Vierhouten, moest vandaag de kater worden weggepoetst tegen de plaatselijke SV. Met veel meegereisde supporters en vol goede moed begon “de equipe” van Jacob Ensing om 14:30 uur aan de aftrap.

De goede moed werd al snel de grond in getrapt, want na 5 minuten keek FC RDC al tegen een 1-0 achterstand aan. Door niet adequaat optreden van FC RDC mocht de behendige buitenspeler van Almen vrij voorgeven en bij de tweede paal kon de spits simpel binnen koppen. Dit was de zoveelste domper voor FC RDC, want elke keer komen ze vroeg op achterstand.

Almen rook bloed en ging op zoek naar de 2de treffer. Ze zetten hoog druk op de defensie van FC RDC en toch bleef FC RDC maar opbouwen. Dat ging een tijdje goed, maar in de 16de minuut moest het buigen voor SV Almen. Door balverlies op het middenveld kreeg de middenvelder van Almen de bal en die bediende zijn spits met een prachtige pass. De spits op zijn beurt zag dat doelman Michel Voortman te ver voor de goal stond en lobte het leer behendig in de goal.

Na de 2-0 golfde het spel heen een weer, maar toch echte grote kansen leidde het niet. FC RDC kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas. Zo gingen beide teams rusten met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de rust gaf trainer Jacob Ensing de nodige aanwijzingen en pepte de jonge spelers op. Met een paar aanpassingen op het middenveld werd er aan het tweede bedrijf begonnen, met 2 spelers van JO19 (Kai van den Beld en Jesse Westerweel) zag je iets meer beleving binnen de lijnen.

De twee jongelingen konden het geweld van Almen ook niet tegenhouden en wederom na 5 minuten spelen werd de stand vergroot (3-0). De vrijstaande spits van SV Almen kon alleen doorlopen en schoof de bal simpel langs FC RDC goalie. De 3-0 was de doodsteek, FC RDC kon de wil niet meer opbrengen en verloor in alle opzichten het duel.

Met een 3-0 voorsprong kon SV Almen frank en vrij voetballen en 3 minuten later maakten zij de 4-0, FC RDC liep erbij en keek er naar. Ook na de 4-0 bleef SV Almen druk zetten en weerhield het FC RDC om te voetballen. Dit resulteerde na een uur spelen in de 5-0. Ook hier mochten de spelers van SV Almen hun gang gaan en er werd ze geen strohalm in de weg gelegd.

Na de 5-0 vond SV Almen het wel welletjes en liet het teugels een beetje vieren. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want FC RDC deed eindelijk wat terug. Luuk Helms kon eindelijk gevaarlijk worden en na een mooie solo aan de linkerkant had hij de mensen voor het uitkiezen. Hij koos om zelf te schieten, wat tot een hoekschop leidde . Uit die hoekschop werd de bal weggewerkt richting de 16 meter, maar daar stond wederom Luuk Helms, die de bal mooi controleerde en met een mooi pass teamgenoot Koen Wagenvoort vond. Hierna rondde Koen het fantastisch af (5-1).

Verder werd er niet meer gescoord en eindigde deze wedstrijd met een 5-1 nederlaag voor FC RDC. De rapen zijn gaar en met elke week een dikke nederlaag, wordt het geloof op een goede eindklassering steeds minder. De spelers houden de moed erin, er komt vast wel een ommekeer, de gifbeker moet een keer leeg zijn. FC RDC moet keihard knokken om uit de hoek te komen waar de klappen vallen.

Hopelijk herpakt het zich want komende weken komen de (op papier) mindere tegenstanders naar sportpark Borgele. Aanstaande zaterdag is de aftrap om 15:00 uur: tot dan!