Net als in de voorgaande weken ging FC RDC met een frisse moed en een mooi strijdplan op jacht naar een overwinning. Ditmaal ging het op bezoek bij koploper Juliana. De vriendelijke gastheren hadden in het begin moeite om de hechte defensie van FC RDC te doorbreken en FC RDC kwam er eenmaal gevaarlijk uit via Kai van de Beld.

Daarna volgt een horrorfase in de wedstrijd waar we onszelf wederom de das om doen door de tegenstander een 3-tal goals cadeau te doen. Teleurstelling in de rust waar wordt afgesproken werd dat dit FC RDC zich niet naar de slachtbank zal laten leiden.

De start is veelbelovend en FC RDC krijgt dotten van kansen echter de eerste beste uitval van Juliana zorgt voor een 4-0 tussenstand. Wie denkt dat de ploeg van trainer Maatman nu zal capituleren heeft het mis. De rug wordt gerecht en Victor Evenblij, Sander Bezem en Marc Brouwer houden de boel bij elkaar en met de de ijverige invaller Yde Klopman komt er leven in de brouwerij en weet FC RDC zich nog terug te knokken tot 4-3 na uitstekende doelpunten van Yde, Marc en andere invaller Roy Gerritsen.

Julians wankelt op dat moment aangezien dat bij een gelijkspel hun titelaspiraties de grond in worden geboord. FC RDC krijgt nog 2 kansen op de gelijkmaker maar Juliana beslist de wedstrijd door de 5-3 te maken.

Deze wedstrijd vormt wel een beetje het beeld van het afgelopen seizoen.

FC RDC heeft een heel seizoen lang meegedaan om de bovenste plekken maar komt uiteindelijk te kort. In deze sterke, aparte competitie zijn we echter nooit echt in de problemen gekomen maar je wilt uiteraard altijd meer.

De jonge groep zal wederom lering gaan trekken uit het afgelopen seizoen en proberen volgende week de laatste thuiswedstrijd nog 1x mooi voetbal voor te scholen aan de trouwe aanhang tegen onze vrienden van Sportclub Deventer die zich de laatste weken knap veilig speelden.

ViaClubcorrespondent FC RDC
Vorig artikelDeventer Voetbal topscorer – week 20
Volgend artikelVoorwaarts strikt Ihtiyar als trainer van het tweede elftal voor seizoen ’24-’25