Zaterdag 20 november 15:00 uur. Vandaag komt EGVV uit Gelselaar op bezoek op Sportpark Borgele. Op papier een directe concurrent in de onderste regionen van de competitie. FC RDC heeft vooralsnog alleen een schamel punt weten te pakken op bezoek bij OBW in Zevenaar en staat hiermee op de twaalfde stek. De gasten hebben in voorgaande wedstrijden vijf punt bij elkaar gesprokkeld en bestrijken hiermee de tiende positie. Een uitgelezen kans om de eerste drie punten van het seizoen te pakken.

RDC begint sterk aan de wedstrijd en neemt gelijk het initiatief. Het is duidelijk, er moet en zal vandaag gewonnen worden. De eerste echte grote kans van de wedstrijd is voor Kai van den Beld. Na een diepe bal achter de laatste linie omspeelt hij de keeper op randje zestien waarna de bal net wat te ver naar de buitenkant wordt gespeeld. De hoek naar de goal wordt hiermee zo lastig dat EGVV makkelijk kan ruimen. RDC blijft druk uitoefenen op de defensie van EGVV en weet hiermee vroeg de opbouw van de gasten te verstoren. De tweede grote kans van de wedstrijd volgt uit een corner voor RDC. Yde Klopman weet de ballen vakkundig op de juiste plek in de zestien te krijgen en bij de tweede paal kan Niek Riksten vrij inkoppen. Deze weet echter met vakkundige precizie de bal ruim naast het goal te krijgen. Niet veel later is het Kai van den Beld die met een actie door de as van het veld het volgende gevaar weet te stichten. Luuk Helms, de spits van dienst mag de bal vrij ontvangen en weet met een kapactie in de zestien zichzelf vrij te spelen waarna er koeltjes met links in de lange hoek wordt afgewerkt, 1-0. EGVV krijgt de eerste helft één grote kans om gelijk te maken. Een foutieve inspeelpass maakt dat de spits van EGVV vrij op keeper Jeroen Gerrits af kan stormen. De spits weet het cadeautje echter niet te verzilveren en Gerrits kan pareren waarmee de 1-0 ruststand een feit is.

Na rust is het even zoeken voor de jonge ploeg van trainer Roskam. EGVV heeft in de rust gewisseld naar een 4-4-2 formatie en RDC heeft de eerste 10 minuten moeite om het verdedigend neer te zetten. Ondanks dat komt EGVV niet tot gevaarlijke kansen. RDC blijft door drukken en weet met strijd en inzet veel tweede ballen te winnen. Dit leidt in de tweede helft ook tot een rits aan kansen waarbij het uiteindelijke “killer instinct” mist om de kansen om te zetten in doelpunten. Kansen voor Klopman en van den Beld om de score uit te breiden worden niet benut waardoor het maar 1-0 blijft. Uiteindelijk komt van den Beld wederom oog in oog met de keeper van EGVV na een aanval over de rechter flank. Een droge schuiver in de korte hoek maakt de keeper kansloos, 2-0.

De uitstekend spelende Daniël Savelkoel is moegestreden en wordt vervangen door Lars Pleiter. Met wat schuivingen in de as probeert de staf de voorsprong veilig te stellen. Het is in deze fase na de 2-0 dat ook EGVV zich meer weet te melden voor de zestien van de thuisploeg. De eindpass is echter iedere keer net niet goed waardoor echte grote kansen uitblijven. Twintig minuten voor tijd wordt er op 25 meter van de eigen goal een vrije trap weggegeven. De ingevallen spits van EGVV mag in de zestien meter vrij inkoppen waarna kansloos wordt toegekeken hoe de bal in de verre hoek stuitert, 2-1. Vincent Kappert mag invallen voor Bryan Flierman en moet het slot op de deur worden voor de overwinning. Voor EGVV proeft deze aansluitingstreffer naar meer. De pressie wordt opgevoerd waardoor de ruimtes achterin groter worden. RDC weet hier optimaal gebruik van te maken. Na een ingreep van de goed fluitende scheidsrechter Smeenk zet Ronel Antonia het op een lopen. Niek Riksten weet samen met de diepgaande Antonia via een lange bal de defensie van EGVV te verrassen en de weg naar de goal ligt open. De verdediger van EGVV ziet geen andere uitweg en legt Antonia op een onreglementaire manier in de eigen zestien tegen het gras, strafschop. Kai van den Beld heeft zich eerder laten gelden vanaf elf meter en weet ook dit buitenkansje te verzilveren, 3-1 en de winst voor RDC. De voorsprong geeft voor trainer Roskam de ruimte om Victor Evenblij, spelend in de JO17-I, te laten debuteren in een officiële wedstrijd voor het eerste elftal.

Het had een nog mooiere 20 november moeten worden met de drie punten tegen EGVV en de feestelijke opening van het nieuwe clubhuis op Sportpark Borgele. Dat laatste kon helaas niet doorgaan met de huidige corona maatregelen en laat nog even op zich wachten. Desalniettemin smaken de eerste drie punten van het seizoen voor RDC er niet minder goed om. Volgende week wacht een uitwedstrijd naar Blauw Wit’66 te Holten, op het moment van schrijven de nummer twee uit de competitie. Met het spel van vandaag een mooie maatstaf om te kijken of het elftal van Roskam ook hier kans maakt om punten te pakken.