Na de dikke zeperd vorige week bij VV Gorssel (5-0) moest de ploeg van Roy Beumer aantreden tegen Vierhouten ’82. Bij deze ploeg werd er voor de winterstop nog een beschamende 7-1 nederlaag geleden. De gehele week stond dan ook in het revanche nemen en het opstaan na een flinke knal te hebben gehad. De 5-2 overwinning bezorgde weer lachende gezichten op de ploeg op Sportpark Borgele.

Tesh ros was schuldbewust en zorgde voor een heerlijke lunch. Naast hem good old Pepe Jacome Romero

FC RDC moest aantreden zonder Tesh Ros, hij ontving vorige week een rode kaart en was derhalve geschorst. Tesh bekende schuld door een heerlijke lunch te verzorgen voor het team en als materiaalman aan te treden. Daarnaast waren Ross Bonevacia en Gijs Borkent geblesseerd en speelden Teun Borkent en Rob Riksten hun wedstrijd bij het 2e. Beumer koos voor de ervaren Bert Wierdsma uit het tweede centraal achterin naast aanvoerder Koen Wagenvoort en posteerde de twee weken teruggekeerde Niek Riksten op het middenveld met Jeray Galanggadjir en Mehmet Kisa.

Dit pakte goed uit. Achterin werd de gehele eerste helft niets weggegeven en door de ijverige Kisa werden vele plaagstootjes uitgedeeld aan de defensie van Vierhouten ’82. Martin Kok, Jorrit Draaijer en Luuk Helms weten kansen niet te verzilveren. Dus besluit na een half uur spelen Galanggadjir een vrije trap van een meter of 35 over de doelman te plaatsen, 1-0. Dit is ook de ruststand.

In de rust worden enkele aanwijzingen gegeven hoe er van achteruit naar de voorste linie gespeeld kan worden. Een perfect voorbeeld wordt direct na rust uitgevoerd waardoor Kisa deze fantastische aanval af kan ronden, 2-0. Ongeveer tien minuten later krijgt FC RDC een onterechte vrije trap op circa 18 meter van de goal tegen. Ook dit keer vliegt de bal, via de muur, binnen en heeft, compleet tegen de verhouding in, Vierhouten ’82 de aansluiting gevonden.

Hierna volgen dan ook enkele speldenprikjes van de bezoekers, totdat wederom Kisa een knappe individuele actie kan belonen en de 3-1 op het scorebord zet. Ook dit keer geeft Vierhouten ’82 niet op en na een mooie combinatie vanuit een inworp stift de centrale verdediger de bal van 20 meter heerlijk over doelman Michel Voortman en is de aansluiting weer daar, 3-2.

Toch weten FC RDC het kwaliteitsverschil uit te drukken in doelpunten. De hardwerkende Helms weet zijn inzet te bekronen door een lange bal van Koen Wagenvoort direct hard langs de doelman te knallen, 4-2 en opluchting bij de spits. Kort hierna bekroont Kisa zijn wedstrijd door een hattrick te scoren. Na eerst te protesteren bij de scheidsrechter gaat hij toch door omdat er voordeel gegeven wordt. Hierdoor kan hij voor de goal simpel binnen werken, 5-2.

Een goed resultaat met als enige domper toch weer de tegendoelpunten. Nu twee weken rust en dan komt de nummer drie van de competitie EFC ’58 naar Borgele. Een serieus sterke tegenstander waardoor de ploeg van Beumer zich kan meten met de bovenste helft van de competitie.