Afgelopen dinsdag stond er in de Hanze Cup een mooie wedstrijd op het programma voor de beloften van FC RDC, die het op het eigen sportpark Borgele mochten opnemen tegen GA Eagles onder 18. Het elftal, dat door de afwezigheid van trainer Tom Hemmes, eenmalig onder leiding stond van Kick Maatman, liet zien dat je kwaliteit kunt compenseren met werkethiek.

Na een aftastend begin van de wedstrijd kreeg FC RDC gauw grip op de wedstrijd. GA Eagles wist niet hoe om te gaan met de afwachtende tactiek van de thuisploeg en daar maakte FC RDC goed gebruik van. Door op de juiste momenten de bal te onderscheppen in de opbouw van GA Eagles, werden een aantal mogelijkheden gecreĂ«erd. Na 25 minuten wist Jesse Westerweel de bal snoeihard achter de doelman te schieten; 0-1. GA Eagles was hierdoor duidelijk gefrustreerd en ging fanatieker op zoek naar de aanval. Dit leidde niet tot grote kansen, waardoor de 0-1 stand mee werd genomen naar de kleedkamers.

Na rust een zelfde beeld, al was duidelijk dat GA Eagles niet was gestart met de sterkste basisopstelling. Na een aantal wissels in de rust bleek dat het elftal kwalitatief beter was geworden, maar ook nu wisten de jonge honden van FC RDC, onder aanvoering van Ronel Antonia, zeer goed stand te houden. Toch leidde een moment van onachtzaamheid tot de 1-1. Aan het spelbeeld veranderde hierdoor niets, FC RDC wist nog steeds af en toe gevaarlijk te worden in de omschakeling. Bram van der Waarde schoot de bal van een meter op 20 op de paal, een schot dat ook maar zo binnen had kunnen vallen.

Waar FC RDC net niet wist te scoren, wist GA Eagles dit niet veel later wel te doen; een goed afstandsschot van randje 16 belandde achter doelman Michel Voortman. Hierna besloot FC RDC om vol op de aanval te gaan spelen met de lange Lars Pleiter als stormram. Dit leidde tot de nodige hachelijke situaties achterin bij GA Eagles, maar niet tot echte kansen. Aan de andere kant viel nog wel een goal: GA Eagles kreeg een strafschop die feilloos werd verzilverd.

Einduitslag 1-3, maar wel een wedstrijd waar met een goed gevoel op terug kan worden gekeken. Met iets meer geluk hadden de beloften van FC RDC deze wedstrijd gewonnen. Strijdend ten onder, waardoor met vertrouwen kan worden uitgekeken naar de volgende wedstrijd in de Hanze cup.

Opstelling: Michel Voortman, Rick van den Brink, Ronel Antonia, Lars Pleiter, Mathias Anindjola, Kai van den Beld, Jesse Westerweel, Victor Evenblij, Yde Klopman, Luca Melis, Luuk Helms