Vooraf waren de verwachtingen niet heel hoog gezien het aantal blessures in de achterhoede en de goede vorm van SV Haarle. Vorige week behaalden zij de 1e periode door een 0-2 overwinning bij IJsselstreek.

Het centrum werd gevormd door Marco van Meeteren en Rick Wolvenne. Raymond Pothoven begon als linksback. Helaas voor Raymond duurde het basisdebuut slechts 8 minuten. Na een onschuldig luchtduel zwikte hij door z´n enkel. De net herstelde Stan Wakkermans moest daardoor langer spelen dan de beoogde 20 minuten.

Sallandia begon scherper aan de wedstrijd dan Haarle en kwam na een kwartier ook verdiend met 1-0 voor. Jeremy van Krieken mocht vogelvrij aannemen in het strafschopgebied en volleerde de bal prima binnen. Na 22 minuten een indraaiende vrije trap van Wesley Bosch die door gelegenheidsvoorstopper Wolvenne snoeihard tegen de touwen werd gekopt.

Vervolg van de 1e helft was Haarle onmachtig en de thuisploeg vond het wel prima. Met 2-0 gingen we dan ook rusten.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Haarle dat het wel probeerde, maar niet de echte scherpte had om tot iets te komen. In de 60e minuut maakte Haarle echter vrij onverwacht de 2-1. Een mooie actie van Darwin Neulen leidde tot de aansluitingstreffer. Deze goal deed Haarle duidelijk goed. Combinerend wisten zij elkaar wat beter te vinden en de thuisploeg moest achteruit. Tot hele grote kansen leidde dit echter niet. Al waren de verre ingooien voor het doel zeker gevaarlijk.

Matchello Bosman, Milan Makel en Nuno Huisman kwamen voor Boyd van Beynum, Dyon Makel en Nayaro Wittenberg. De laatste minuten kwam Sallandia er nog een paar keer gevaarlijk uit na goede onderscheppingen van Nuno Huisman en hadden we met een beetje meer precisie een derde treffer kunnen maken. De stand veranderde niet meer waardoor Haarle voor de 2e keer dit seizoen werd verslagen.

Gezien het aantal blessures is deze overwinning een enorme opsteker. Het voetbal was zeker niet groots maar er is 90 minuten lang gevochten voor een resultaat. Door deze overwinning komt Sallandia weer een stap dichter bij handhaving. Volgende week de uitwedstrijd tegen Nieuw-Heeten.