Sallandia heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Op bezoek bij WWNA werd met 4-0 verloren. De geelzwarten begonnen prima aan de wedstrijd en kwam het eerste half uur niet in de problemen.

Spits van Krieken had zelfs de score kunnen openen, maar schoot van dichtbij tegen de keeper aan. Na het half uur een schijnbaar ongevaarlijke voorzet die ver van het doel gekopt werd. Doelman Minnes verkeek zich op deze bal en deze verdween tot ieders verrassing in het doel.

Daarna braken 10 minuten aan waarin Sallandia volledig de kluts kwijt was en doelman Minnes tot tweemaal toe de meubelen redde. Vijf minuten voor rust een schot van Van Krieken dat via de onderkant van de lat weer in het veld stuiterde. Daarna volgden helaas twee kapitale arbitrale blunders waardoor we niet met 1-1 maar met een 2-0 achterstand de rust in gingen. Dat zit dan ook nog tegen.

Sallandia begon voortvarend aan de tweede helft, maar alle goede bedoelingen konden de prullenbak in toen een wederom houdbare bal in het doel verdween. Sallandia probeerde het wel en kreeg via Bosman en Bonevacia nog twee goede kansen, maar het ontbrak aan scherpte voor het doel. In de laatste paar minuten profiteerde WWNA nog van de geboden ruimte en scoorde het de 4-0.

Oorzaken van deze toch wel onnodige nederlaag? Blessure en de schorsing van Dyon Makel en Stan Wakkermans. Ook was de voorbereiding verre van vlekkeloos. De twee geplande oefenwedstrijden gingen niet door en veelal werd er in de zaal getraind.

Je kon merken dat WWNA wat wedstrijden in de benen had zitten. Volgende week tegen koploper Diepenveen zullen we minder fouten moeten maken om tot een resultaat te komen.