De voorbereiding is nu echt begonnen. 1 augustus mochten de mannen van de selectie DVV Go Ahead zich melden voor de eerste training. Na twee weken hard trainen en conditioneel flinke stappen te hebben gemaakt, mochten we dan eindelijk het weiland in. Nou ja, het kunstgras van SV Colmschate op.

Een leuk affiche als je weet dat beide trainers een aantal jaren geleden nog onder de vlag van de geel/zwarten hebben samengewerkt. Beide trainers Bart Vos en Rowdy van der Hoop kennen elkaar dus door en door. Misschien omdat het verhaal van de trainers en de spelersgroepen elkaar ook goed kennen ligt er toch wat druk op de wedstrijd.

Onze trainer Bart Vos probeert die spanning een beetje weg te nemen door reëel te zijn. Er is hard getraind en het gaat om ritme opdoen na een zeer lange periode van weinig wedstrijden. Maar onze ploeg begint zeer gretig aan de wedstrijd en heeft zich voorgenomen de twee klassen verschil niet zichtbaar te laten zijn op het veld. Met een jeugdige en frisse instelling vangen we SV Colmschate in de afgesproken zone op en gaan daar vol druk zetten op de bal. Wat resulteert in een aantal grote kansen in de omschakeling. De eerste helft gaat gelijk op. SV Colmschate zoekt de openingen en DVV Go Ahead speelt met veel energie op de omschakeling. Kansen zijn er aan beide kanten maar nog geen doelpunten. Rust 0-0.

Na de rust begint de energie bij DVV Go Ahead wat weg te vloeien en speelt SV Colmschate dichter bij het doel van DVV Go Ahead. De druk wordt opgebouwd, maar onze keeper redt een paar keer fantastisch en houdt ons in de wedstrijd. Nadat DVV Go Ahead de spitsen heeft vervangen door de snelle en jonge overgekomen van de O19 aanvallers die dit jaar de selectie versterken, gaat het mis bij SV Colmschate. Door de druk op het middenveld ontsnapt de oud SV Colmschate speler Wieger Heerts en legt de bal breed op de snelle rechteraanvaller Emre Bayram. Hij schiet via de paal de 0-1 binnen. SV Colmschate lijkt van slag maar gaat vol op zoek naar de 1-1. De persoonlijke duels worden aan het eind van de wedstrijd feller. Maar de 5de klasser houd stand en wint zijn eerste oefenwedstrijd van SV Colmschate.

Volgende oefenwedstrijd is op zaterdag 21 augustus: SV Rijssen – DVV Go Ahead, aanvang 14.30 uur op Sportpark Het Opbroek.