In deze winterstop maken onze correspondenten de balans op van de eerste seizoenshelft. Een terugblik op de wedstrijden vanaf afgelopen zomer tot aan dit ogenblik. Ditmaal de beurt aan de club-correspondent van Go-Ahead die hun trainer Bart Vos aan de tand voelde…

Werken aan een mooie toekomst.

Na een mooie voorbereidingsperiode, viel het behoorlijk uit elkaar bij dvv Go-Ahead. Gestart met ruim 26 selectiespelers vielen, na drie weken voorbereiding, spelers bij bosjes af. Blessures, werk, ongepast gedrag, mentaliteit en discipline zorgen ervoor dat de selectie snel terug liep in aantal.

Na een moeizame start van de competitie wist dvv Go-Ahead op de 2e speeldag toch een punt te veroveren tegen Koninklijke UD (3-3). De Deventer ploeg dat maar liefst negen keer verloor, één keer gelijk speelde en slechts een keertje won, staat gedeeltelijk op de laatste plaats samen met Wissel.

Toch waren er in de eerste seizoenshelft van dvv Go-Ahead wat lichtpuntjes.
We wisten een 2-0 achterstand in de uitwedstrijd tegen Wissel naar een 2-3 voorsprong om te buigen. Echter liep Wissel na, een in hun ogen onterechte beslissing van een goed fluitende scheidsrechter en een rode kaart voor hun keeper, van het speelveld. Met nog drie minuten op de klok. Onbegrijpelijk, maar waar, wordt de Deventer ploeg zwaar gestraft met punten in mindering. In de ogen van Hoofdtrainer Bart Vos zeer onterecht. De schuld en het staken van deze wedstrijd ligt volgens de hoofdtrainer en ook volgens het verslag van de scheidsrechter 100% bij de ploeg uit Epe. Zeer zuur. Ook voor de ploeg die het verdiend die punten te krijgen vanwege hun inzet en team-gevoel wat ze hebben laten zien. 

Foto: Pim Nauta. Spelbeeld Go Ahead – Spc. Wesepe op 15 december 2019

Zwaar aangedaan van alle “K” verwensingen en het racisme in en langs het veld in deze en meerdere andere wedstrijden heeft het eerste van Go-Ahead zijn inloopshirts laten bedrukken met “no racism” (met dank aan 100% Football)
Later waren er ook in de keuken kampioen divisie de verschrikkelijke gebeurtenissen. Laten we als Deventer Voetbal clubs dit, ten alle tijden, hard de kop indrukken! 

Trainer Vos was best geschrokken van de beleving tussen de verenigingen. Vroeger ging het er hard aan toe in het veld, maar altijd met respect voor elkaar en na de wedstrijd weer samen in de kantine. Die kantine die nu na tien minuten leeg is, omdat tegenstanders meteen vertrekken. 

We verliezen te vaak wedstrijden aan het eind van het duel vindt hoofdtrainer Bart Vos. Uiteraard heeft dit te maken met trainingsarbeid, voetbalconditie en soms twee wedstrijden moeten spelen in één weekend (JO19-1). Er debuteerden maar liefst 7 spelers uit de JO19-1 in de eerste selectie.
Na hard blijven werken van de selectie en een aantal wedstrijden die onnodig verloren, werden werd de laatste wedstrijd gewonnen van Wesepe met 3-2. Opvollend daar bij is dat er 4 spelers van JO19-1 in de basis stonden en later nog 2 invielen. De toekomst ziet er dus mooi uit. We proberen ook gewoon ons voetbal te blijven spelen, ondanks de negatieve laatste plaats die we nu innemen in de ranglijst.

Foto: Pim Nauta. Spelbeeld Go Ahead – Spc. Wesepe op 15 december 2019

Door de goede samenwerking met de jeugd en senioren doet dvv Go-Ahead bijvoorbeeld ook mee aan het O23 toernooi, de ‘Deventer Voetbal Cup’. Een erg leuk initiatief en dvv Go-Ahead wil op die manier zichzelf op een positieve manier op de kaart zetten. Ook is dit goed voor het Deventer Voetbal. 

Vos hoopt op een breder gedragen positieve periode voor het Deventer Voetbal. En dit kan een zeer goede start zijn. Hopelijk worden deze wedstrijden door alle ploegen zo benaderd en komt er een hoop positieve support op af. 

Onlangs heeft Hoofdtrainer Bart Vos zijn contract laten verlengen. Dit, omdat hij erg positieve dingen ziet gebeuren binnen de vereniging en hij hoopt dat de club weer een trots rood/geel kloppend hart krijgt.

Toch zal er voor een mooie toekomst nog hard gewerkt moeten worden, maar daar zijn ze bij dvv Go-Ahead nog nooit vies van geweest: “kousen omhoog, mouwen opstropen en borst vooruit”