ABS Bathmen knokte zich zondagmiddag naar een verdiende 1-0 overwinning thuis tegen Vaassen. Onder lastige weersomstandigheden heeft werd een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning behaald.

De eerste 10 minuten had ABS het lastig met de speelwijze van Vaassen. In het veld werd orde op zaken gesteld, waarna ABS het initiatief nam. ABS kreeg kansen en helaas wist Maikel Demmers, als eindstation van een fraaie aanval, alleen voor de doelman het net niet te vinden. Toch kreeg ABS voor de rust loon na werken, nadat de uitstekend spelende Martijn Stegink een goede voorzet van Maikel Demmers fraai inkopte (1-0).

In het eerste kwartier na rust verzuimde ABS het duel te beslissen. De thuisclub startte sterk, zette Vaassen onder druk, alleen was de eindpass net niet op maat en wist Maikel Demmers, alleen voor de doelman, de trekker niet over te halen. Rond de 70e minuut draaide het spelbeeld. Vaassen kroop uit zijn schulp en drong ABS terug op eigen helft. ABS bleef als collectief overeind, leunde op een sterke defensie en wist, ondanks een aantal hachelijke momenten, de 0 te houden.

Een verdiende, maar bovenal belangrijke overwinning, waarin ABS als team van begin tot eind nadrukkelijk aanwezig was en door de overwinning een positie in de brede middenmoot heeft afgedwongen.

BronCorrespondent ABS Bathmen
Vorig artikelSallandia zet zegereeks voort
Volgend artikelSchalkhaar wint thuisduel van naaste concurrent GVV Eilermark en klimt naar de tweede plek