De KNVB heeft de clubs op 9 april schriftelijk laten weten dat ze een eventueel verzoek tot promotie mee willen gaan nemen in de plannen voor het nieuwe seizoen. ABS Bathmen heeft dat verzoek ondertussen ingediend en wacht af…

De KNVB maakte 31 maart nog bekend dat alle amateurcompetities ten einde zijn. In het kort betekende dit dat er geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Zo leek het dat iedereen in het volgende seizoen start in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Echter biedt de KNVB ondertussen dus een eventuele uitkomst voor clubs die willen veranderen van niveau, dus een klasse hoger over lager willen gaan spelen. Dit kan iedere club schriftelijk indienen bij het bondsbureau. ABS Bathmen heeft dat ondertussen gedaan en wacht nu af wat de bond gaat beslissen. De deadline voor het indienen van een dergelijk verzoek is op 1 juni 2020.

Foto: Complete selectie ABS1

De trainer van huidige 4e klasser is Hans van der Hoop: “Elke club die koploper is in het amateurvoetbal zal ongetwijfeld een verzoek tot promotie indienen, dus ook ABS. Ik denk dat het niet meer dan je sportieve plicht is als de mogelijkheid tot promoveren bestaat.” Maar Van der Hoop, die ook het komend seizoen aan het roer zal staan in Bathmen, is ook realistisch: “Aan de andere kant blijft het natuurlijk dubbel en in de schaduw staan van een mogelijk kampioenschap. Ook binnen de spelersgroep wordt daarover logischerwijs verschillend gedacht. ABS kon voor het eerst in 20 jaar kampioen worden en natuurlijk wilden spelers deel uit maken van de selectie die dat voor elkaar zou krijgen.” De laatste keer dat ABS Bathmen uitkwam in de derde klasse was het seizoen 2009 – ’10: “Anderzijds is het ook al weer 10 jaar geleden dat ABS in 3e klasse speelde. Vanuit de huidige spelersgroep hebben alleen aanvoerder Mark Boschloo, Jasper Broekhuis en Paul Roetert op dat niveau geacteerd.”

Een moment uit de wedstrijd ABS – Heeten van 2 februari 2020

Het bestuur van de 90 jaar oude vereniging heeft de bond reeds aangeschreven: “De aanmelding is vanuit het bestuur gedaan, nadat de KNVB clubs de mogelijkheid gaf voor 1 juni aan te geven alsnog te willen promoveren”, aldus Hans van der Hoop. Wat de KNVB nadien precies gaat doen, hoe ze gaan handelen en beoordelen is nog onduidelijk: “Na 1 juni zal de KNVB duidelijkheid geven, maar hoe het traject nu loopt, waarop keuzes van de KNVB worden gebaseerd, is voor iedereen onduidelijk.”

Hans van der Hoop stelde voorafgaand aan dit seizoen ten doel om te promoveren naar de derde klasse. Ondertussen staat zijn team ‘geparkeerd’ op de eerste plek in 4G met drie verliespunten minder dan nummer twee Holten en 17 punten los van Nieuw Heeten die derde staat. Trainer Van der Hoop staat er erg nuchter in: “Promotie was inderdaad het gestelde doel vooraf voor ABS, echter mochten wij niet alsnog promoveren, dan richten wij ons volgend seizoen weer op het behalen van het kampioenschap. Belangrijker is nu naar mijn mening de vraag wanneer wij als amateurvoetballers weer wedstrijden mogen gaan spelen, of de start van de competitie in september haalbaar is!”

SV Zwolle - ABS
Spelmoment uit duel: SV Zwolle – ABS