ABS heeft na een boeiend voetbalgevecht gewonnen van subtopper Diepenveen. Na 90 minuten wist de thuisclub de derde overwinning op rij te behalen en bezet nu een stevige plek in de middenmoot van 3D. Verdiend, geflatteerd…? Belangrijk was de teamspirit waardoor de winst over de streep werd getrokken.

Diepenveen startte sterk aan de wedstrijd en was in het eerste kwartier twee keer levensgevaarlijk door individuele acties van Fabio Metz. Het was doelman Jelmer Welgraven die door voortreffelijk keeperswerk ABS op de been hield. Langzamerhand ontworstelde zich aan de druk en kreeg in de 30e minuut een enorme kans. Stef Willemsen werd door Martijn Stegink alleen voor de doelman van Diepenveen gezet, maar was niet koelbloedig.

Na rust ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op en waren er geen uitgespeelde kansen. Onverwacht kwam ABS toch op voorsprong. Een doelpunt om in te lijsten. Youri Meijer werd in de 75e min. de diepte ingespeeld en verzorgde een scherpe voorzet op Yannick Duteweert die magistraal afrondde (1-0). Vervolgens zette Diepenveen ABS onder zware druk. Met veel inzet, soms kunst- en vliegwerk en doelman Jelmer Welgraven bleef ABS op de been. Juist toen de druk afnam was het aanvoerder Timo Broekman die Diepenveen in de 82e min. op een verdiende 1-1 bracht.

De laatste 10 minuten wilde Diepenveen winnen om in beeld te blijven voor de 2e periode. ABS bleef op de been en counterde dreigend. In de 90e min. kwam er loon naar werken. Martijn Stegink kwam dreigen door binnen het strafschopgebied, waarna zijn voorzet ongelukkig met de hand werd afgewerkt door een Diepenveen-verdediger. De terechte strafschop werd ingeschoten door Stef Willemsen (2-1).

Tot slot een fraaie overwinning van ABS op Diepenveen. Een teamprestatie, met een gelukkige overwinning tot gevolg.