In de winterstop maken onze correspondenten de balans op van de eerste seizoenshelft. Een terugblik op de wedstrijden vanaf afgelopen zomer tot aan dit ogenblik. Ditmaal de beurt aan ABS Bathmen.

ABS had voor het seizoen de ambitieuze doelstelling een top 3 plek in de 4e klasse G en daaraan verbonden een na-competitieplek. Aan deze sportieve uitdaging heeft de Bathmense club in de eerste competitiehelft ruimschoots voldaan. De selectie van hoofdtrainer Hans van der Hoop is op de helft van de competitie gewikkeld in een boeiende strijd om de eerste periodetitel en bovenste plaats met Holten. Uit de eerste 11 wedstrijden werden 28 punten behaald, waardoor in  de winterstop aan de verwachtingen is voldaan. Opvallend is het aantal tegendoelpunten; slechts 7 in de 11 gespeelde wedstrijden.

Beeld uit DAVO vs. ABS

De start van de competitie was indrukwekkend, want uit de eerste 6 wedstrijden werden 18 punten behaald. Ook concurrent Holten behaalde de maximale score, waarna op 3 november het prachtige affiche ABS – Holten op het programma stond. Onder grote publieke belangstelling werd in een enerverende wedstrijd doelpuntloos gelijk gespeeld. Een terechte uitslag, waar beide teams mee konden leven. Een week later werd er verloren van Nieuw-Heeten (1-0). Een nederlaag die te danken was aan een inspiratieloze eerste helft en een ongelukkige tweede helft.

Waar supporters bang waren voor de traditionele inzinking, rechtte het team de rug en wist vervolgens de volgende 3 wedstrijden van Haarle, Lettele en Enter te winnen. Vooral de overwinning in de streekderby tegen Lettele voelde goed, omdat het de eerste thuisoverwinning in de derby was sinds het seizoen 2013-2014. Na een overdonderende start van ABS kwam Lettele op karakter terug in de wedstrijd, maar wist ABS uiteindelijk terecht te winnen (4-2).

Foto: Facebook ABS1

In de winterstop wordt traditioneel de balans opgemaakt. ABS mag en zal zijn nek niet in het zand steken en zal zich opmaken voor een boeiende kampioenstrijd met in eerste instantie Holten. Op het vinkentouw zitten Nieuw-Heeten, Haarle, Broekland en Heeten, dus een goede start na de winterstop is noodzakelijk. De breedte van de selectie moet een voordeel zijn voor ABS. Al voor de winterstop was de concurrentie in de selectie aanwezig en een wapen in de strijd. Door de terugkeer van Chiel Huis in ’t Veld, na een studiereis naar Curaçao, en de weer fitte Rens Kolkman en Bas Brinkman, kan gestart worden met een complete en ongetwijfeld gretige selectie.

De start op 26 januari is gelijk interessant, omdat in de uitwedstrijd tegen Broekland duidelijk wordt of Holten of ABS de eerste periodetitel veroverd. Leuk en aardig, maar beide teams zullen ongetwijfeld een hoger doel nastreven.