ABS heeft de eerste bekerwedstrijd tegen Groen Wit ’62, kampioenskandidaat in de 4e klasse, nipt gewonnen. Na een 1-0 ruststand trok ABS uiteindelijk aan het langste eind.

De eerste helft was weinig spectaculair. ABS had een overwicht, maar wist zich weinig kansen te creëren. Uitsluitend vanuit een hoekschop van Martijn Stegink wist Wessel Nikkels de verdiende 1-0 te score. ABS stond voor rust opnieuw verdedigend goed, waardoor de 1-0 tevens de ruststand was.

Na rust begon ABS sterk en wist door fraai uitgespeelde doelpunten van Youri Meijer en Yannick Duteweert uit te lopen naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Groen Wit scoorde 3-1 uit een corner, echter de 4-1 van Jasper Broekhuis leek de wedstrijd te beslissen. In de slotfase van de wedstrijd was de thuisploeg niet bij de les. Doelpunten van Groen Wit in de 80e en 90e min. brachten de spanning terug in de wedstrijd , maar de overwinning kwam niet in gevaar. Kenmerkend voor een wedstrijd in de voorbereiding een wedstrijd met verschillende gezichten. Fraaie doelpunten en onnodige tegendoelpunten gingen hand in hand.

Volgende week speelt ABS de volgende bekerwedstrijd, uit tegen Spc. Terwolde.