Diepenveen O23 heeft een prima prestatie geleverd in de tweede wedstrijd van de Hanze Bedrijfsverzekering Cup. Op de eigen Zunnebargh was het ruimschoots de bovenliggende partij en won verdiend van FC RDC, 6-3.

In de openingsfase van de wedstrijd was het tempo hoog. Diepenveen kon daar het beste mee omgaan en speelde zich een aantal keren goed onder de druk van FC RDC uit. De thuisploeg kon daardoor drie grote kansen noteren, maar zag de doelman van de bezoekers een aantal keren in de weg liggen. De grootste kans werd genoteerd na 18 minuten toen Jim Willemsen de keeper passeerde en de bal in leeg doel leek te schuiven. Echter kon een verdediger met een uiterste inspanning de openingstreffer voorkomen.

De verdiende voorsprong kwam er voor Diepenveen halverwege de eerste helft. Jim Willemsen opende de score vanuit een uitstekende aanval over de rechterkant van het veld. Na de openingstreffer kreeg de thuisploeg het moeilijker. Mede door eigen slordigheden kwam FC RDC meer in de wedstrijd. Een moment van onoplettendheid en slordig balverlies op het middenveld leidde een counter in waaruit de 1-1 werd gemaakt. Diepenveen ging toch met een voorsprong de rust in. Dit keer was Tycho Rouwenhorst het eindstation van een vlot lopende aanval over een aantal schijven.

Het begin van de tweede helft was een minuut of vijf voor FC RDC. Diepenveen moest gegroepeerd verdedigen en deed dat uitstekend. RDC dacht wel aan de gelijkmaker, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het gaf Diepenveen lucht en vervolgens sloeg het keihard toe. Tussen minuut 60 en 80 kwam het vier keer tot scoren. Daarbij werden een aantal prachtige aanvallen opgezet. De 3-1 kwam op naam van Stan Brouwer die een uitstekende voorzet van Marcus Tervelde met de knie wist te verlengen in de lange hoek. Niet veel later was de uitstekend spelende Rens Klein Hofmeijer trefzeker. Hij tikte een voorzet binnen die op de vijf meter bleef liggen. Een bekroning voor zijn harde werken. Tycho Rouwenhorst tekende met zijn tweede van de avond voor de 5-1 en Jim Willemsen sloot de Diepenveense doelpuntenproductie af met een prachtige 6-1. Hierbij kreeg Willemsen de bal keihard ingespeeld. Draaide met één beweging weg van twee tegenstanders en schoot hard raak.

De wedstrijd was gespeeld en dat liet zich in het spel zien. Twee te zachte terugspeel ballen zorgde voor een eindstand van 6-3. Dat is een klein smetje op een prima wedstrijd. Want het Diepenveense publiek heeft genoten van een energiek, aanvallend en bij vlagen goed combinerend Diepenveen O23.

Vorig artikelWordt het niet eens tijd om te fuseren?