Dierendag en Goede Vrijdag. Dat waren in seizoen 2019/2020 de twee speeldata waarop de wedstrijden tussen Go Ahead Eagles en Jong AZ stonden geprogrammeerd. Op 4 oktober 2019 werd het 1-1 in De Adelaarshorst, de tweede wedstrijd vond vanwege de coronapandemie nooit plaats. Morgenavond wordt Go Ahead Eagles – Jong AZ op de eerste ‘decemberdinsdag’ van 2020 gespeeld.

“Jong AZ boekt vooralsnog wisselend succes”, weet Kees van Wonderen. “De ene week winnen ze met 7-3 van De Graafschap om vervolgens weer een aantal wedstrijden te verliezen. Jong AZ bestaat uit jonge, gretige gasten die de kans krijgen om zichzelf te laten zien. Ik verwacht morgen dus dat beide ploegen zullen vechten voor een goed resultaat.”

Ondanks dat het Alkmaarse beloftenteam vooralsnog de voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie bezet, beseft Van Wonderen dat de drie punten niet zomaar in Deventer zullen blijven. “Winnen is in deze competitie niet vanzelfsprekend. De verschillen tussen de teams in de Keuken Kampioen Divisie zijn vaak te klein om een tegenstander zomaar even opzij te zetten. We zullen dus verzorgd moeten opbouwen, de tegenstander onder druk moeten zetten en tot kansen proberen te komen.”

Hoe kijkt Van Wonderen terug op de nederlaag van ruim een week geleden bij Almere City FC? “Soms krijg je een tik voor je kop. Dat was tegen Almere City het geval. Voor ons valt er een les te trekken uit de manier waarop we met deze tegenslag omgaan en vertalen naar de wedstrijd tegen Jong AZ. Bij winst kunnen we morgen inderdaad een goede stap in het klassement maken, maar uiteindelijk gaat het er om dat we beter gaan voetballen. Als we het verdedigen, omschakelen en aanvallen beter voor elkaar hebben, dan komt de positie op de ranglijst vanzelf.”

Kees van Wonderen verwacht dat hij morgen geen beroep kan doen op Maël Corboz. De middenvelder raakte tijdens de training van vanmiddag geblesseerd aan zijn enkel. Ook Alessio Budel zal morgenavond tegen Jong AZ niet bij de wedstrijdselectie zitten. De keeper heeft op de training een breuk in zijn arm opgelopen. O21-doelman Sven Jansen zal daardoor de komende tijd aansluiten bij de eerste selectie.

Martijn Berden en Kevin van Kippersluis zitten vanwege een blessure ook nog steeds aan de kant. Laatstgenoemde is overigens wél in de laatste fase van zijn revalidatie aanbeland. Van Wonderen: “Kevin heeft afgelopen week alweer gedeeltelijk meegetraind met de rest van de spelersgroep. Hij sluit langzamerhand weer aan bij de selectie, al komen de wedstrijden van deze week voor hem nog te vroeg.”

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je Go Ahead Eagles – Jong AZ rechtstreeks volgen? Dinsdagavond start Sport Live om 18:00 uur met sportnieuws, voorbeschouwingen en muziek richting de aftrap die om 18:45 uur zal plaatsvinden. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)