De Duitser Gerrit Nauber moet Jeroen Veldmate op gaan volgen bij Go Ahead Eagles. De voormalige SV Sandhauzen speler was transfervrij na na zijn laatste periode bij SV Sandhausen in de 2.Bundesliga.

SV Sandhausen komt uit in de 2.Bundesliga, de Duitse eerste divisie. Via de jeugdopleiding van Osnabrück en Bayer Leverkusen kwam de centrale verdediger niet verder dan Leverkusen II waarna hij in 2012 afdaalde naar het vierde niveau en uitkwam voor SV Lotte. Na vijf succesvolle jaren werd, de nu 29 ,opgepikt door MSV Duisburg waar hij in twee seizoen 63 duels speelde.

In 2019 legde Sandhausen de Zuid-Duitser vast waar hij afgelopen seizoen transfervrij mocht vertrekken. Op jonge leeftijd doorliep Nauber alle lichtingen van ‘Der Mannschaft’ echter na U18 stagneerde die ontwikkeling. Bij Go Ahead Eagles is de ervaren Duitser op zoek naar eerherstel.

De rechtsbenige centrale verdediger heeft in het verleden ook op het middenveld gespeeld, dus dat geeft Van Wonderen een eventuele optie gaandeweg het komende seizoen. Nauber speelde als senior 119 duels in de 2. Bundesliga en 27 duels in de 3e en 168 in de Regionalliga West en scoorde 14 maal.

Vorig artikelVrouwen aan het roer bij SV Colmschate ‘33
Volgend artikelDe rood-gele column van Marco Timmer – week 27