Gisterenmiddag trapte de selectie van Van Wonderen af voor het nieuwe seizoen door met 1-1 gelijk te spelen tegen RKC Waalwijk. Naast een verslag treft u ook de lijst met rugnummers aan richting het nieuwe seizoen, alsmede interviews met Van Wonderen, Idzes en Bakker.

Evenals vorig seizoen was het weer rustig op het Sportpark Woldermarck, al meer dan 26 jaar de thuishaven de de Deventer ploeg in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Gisteren slechts enkele bestuursleden, scouts en spelersbegeleiders evenals persvertegenwoordigers langs de strakke grasmat. Buiten de hekken een verdwaalde fan die zag dat het duel in drie mootjes werd gehakt waardoor beide oefenmeesters geordend konden wisselen met hun elftal.

Desondanks werd het daardoor wel een rommelig duel, maar de prioriteit lag ook elders, namelijk het ritme- en balgevoel terugwinnen na de vakantieperiode. Kees van Wonderen liet eigenlijk iedere fitte speler minuten maken. Daarmee bleven Brouwers, Mulenga, Ross, Lindberg, Kramer, Dos Santos en Crowther dus aan de kant gedurende het duel met RKC Waalwijk. De nieuwelingen Heil, Deijl, Oratmangoen en Rommens maakten voor het eerst hun opwachting in het rood-geel.

Zo ook de huidige proefspelers zoals de Uruguayaanse Italiaan Osvaldo Forestero die centraal in de defensie begon, en de aanvallers Kwarteng, Dimitrijevic, Heric en Sluiter die hun kunsten mochten vertonen aan de technische staf. De eerste (van drie) helft was voor een meer dominanter Go Ahead Eagles, echter tot grote kansen leidde dat niet, mede doordat de eindpass telkens niet goed was aan Deventer zijde. Aan de andere kant was er een halve mogelijkheid te bewonderen voor spits Stokkers.

In het tweede half uur deed invaller Oratmangoen direct van zich spreken met een venijnige uithaal die doelman Vaessen katachtig over de deklat tikte. De Waalwijkse linksachter Büttner was ook gevaarlijk, maar het aluminium hielp doelman Noppert een handje. Na de wisseling van helft, strafte Daneels een knullige fout af van de jonge centrale verdediger Alex de Jong en schoot de 0-1 binnen voor RKC.

De gelijkmaker viel na een goede aanval over rechts waarna de Duitse proefspeler Kwarteng beheerst de 1-1 in de verre hoek schoot. In het laatste half uur stond Olaf Kok aan het eind van de mooiste aanval van de selectie van Van Wonderen. Echter twijfel overmande de jongeling waardoor het duel uiteindelijk eindigde in 1-1.

Onderstaand de spelerslijst zoals vooraf was gepland.
Zie ook de definitieve rugnummers van de Go Ahead Eagles selectie.

Daaronder interviews met Van Wonderen, Idzes en Bakker.

“Het besef is er nog steeds niet helemaal…”; aldus, de als centrale verdediger opererende, Jay Idzes na afloop van het oefenduel zaterdagmiddag.
(daaronder de interviews met Van Wonderen en Bakker).

“Vooral fit worden en wennen, veel culturen om me heen, maar ik kan tevreden terugkijken…”; aldus een tevreden Justin Bakker die hunkert naar een basisplaats.
(daaronder het interview met Van Wonderen)

Tenslotte een heerlijk filosoferende Kees van Wonderen: “Veel gezien, van heel slecht tot goede dingen…”.

Interviews door Erik van Luttikhuizen.

Vorig artikelAfscheid van spelers bij Helios
Volgend artikelVrouwen aan het roer bij SV Colmschate ‘33
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Duits bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij DeventerRTV, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!