Wekelijks delen vier bekende Deventenaren, met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Roy Beumer.

Niets zo veranderlijk als een mens. Hieruit blijkt dat de gemiddelde Go Ahead Eagles supporter ook maar een mens is. Waar er vooral tot aan de wedstrijd tegen Jong PSV nogal een negatieve tendens hing, is het hierna totaal omgeslagen, met als hoogtepunt natuurlijk de heerlijke bekerwinst tegen FC Twente.

Al met al draait de club een erg sterk seizoen. Na de winst tegen Jong FC Utrecht wist het voor de achttiende keer ongeslagen te blijven. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen waardoor de winterstop ingegaan wordt met een knappe vijfde plek op de ranglijst, slechts drie punten achter de nummer drie. Rechtstreekse promotie is zelfs binnen handbereik. Een plek in de nacompetitie lijkt alvast een zekerheidje.

Rond de kerst komt mijn DeventerVoetbal collega Erik van Luttikhuizen met een interview met Jack de Gier. Na dat we een maand geleden een interview met assistent coach Kick Maatman geplaatst hebben, zijn we ook op Go Ahead Eagles vlak een onmisbaar medium geworden. Joran Willemstein verzorgt de Matchtalk voor ons en we brengen vrijwel direct na de wedstrijd een verslag, inclusief foto’s van Henny Meyerink en/of Pim Nauta. Maar over die interviews met Maatman en De Gier. Ik mocht daarbij zijn. Niet omdat ik de beste interviewer ben, maar omdat ik ontzettend geïnteresseerd ben in de verhalen die die mensen brengen.

Wat mij het meest opvalt aan die twee gesprekken is het feit dat er binnen de club nogal eens teleurgesteld gekeken wordt naar hoe de supporters met tegenslagen of eventuele mindere resultaten omgaan.  Daartegenover blijven zij steevast verder bouwen aan het team en dat zorgt er ondertussen voor dat die vijfde plaats is bereikt. Natuurlijk is het voetballend nog niet van een Eredivisie niveau, maar is het niet zo dat ons verwachtingsniveau veel te hoog ligt? Moeten wij niet inzien dat we met Go Ahead Eagles een subtopper in de Keuken Kampioen Divisie zijn? Natuurlijk hebben we het volste recht om uit onze plaat te gaan als we zeventiende eindigen met een compleet verkeerd beleid. Maar nu zijn we weer begonnen, alleen maar omdat er wat onbekende (buitenlandse) spelers gekocht zijn. Vijftien wedstrijden verder en Corboz, Mertens en Lieftink zijn de bepalende spelers van dit team. Rabillard laat overal zien dat ie kan scoren en een betere spits is dan Ngombo en al helemaal dan Pouwels. Al verwacht ik in de winter wel een nieuwe spits van het type Verheydt ,De Gier. Beukema is de Deventer jongensdroom, van uitgespuwd worden tot basisspeler en nieuw contract tekenen, fantastisch! Samen met Veldmate zorgt hij voor een solide defensie.

Jack de Gier was erg open, evenals Maatman een maandje terug. Ik zeg lezen dat interview! Ik neem mijn petje af hoe de technische staf van dit ‘vreemdelingenlegioen’ langzaam aan een onneembare vesting maakt. Met dat fantastische stadion, gevuld met de meest fanatieke supporters van de KKD, moet die nacompetitie toch te doen zijn. Sfeeracties, zingen, zorg dat die twaalfde man zijn werk doet. En af en toe een fakkeltje om een keihard strijdende medesupporter een hart onder de riem te steken moeten we zeker blijven doen! Keep on fighting Henne!

Zoals ik aangaf komt het interview op DeventerVoetbal.nl. In augustus zijn we, na een afwezigheid van drie jaar, weer online en oh man wat een genot! De bezoekersaantallen stijgen iedere week nog en met 1500 tot 2000 bezoekers per dag zijn we op de maandag voor velen een vaste routine geworden. Ik wil dan ook hierbij mijn ontzettend grote dank uitspreken aan Mark Webbink, Erik van Luttikhuizen en natuurlijk alle mannen die met regelmaat hun bijdrage leveren, denk aan Wouter Hulsegge, Pim Nauta, Henny Meyerink, Arend Koldenhof, Damian Selhorst, Joran Willemstein, Patrick Kieftenbelt en Mathijs Bolink. Ook mijn dank aan al die clubcorrespondenten die er wekelijks voor zorgen dat er een mooi verslag van de door hun club gespeelde wedstrijd aangeleverd wordt en ondertussen steeds vaker met mooie foto’s! Natuurlijk een grote dank aan onze ‘adverteerders’. Zonder Sportverlichting.com, Goal Promotions, 100%Football, McDonald’s Deventer en Café Bar de Alm kunnen wij niet zo’n mooi medium realiseren! Maar vooral, jij bedankt! Jij als bezoeker van deventervoetbal.nl, als lezer van onze artikelen, bekijker van onze foto’s op Instagram en deler van onze berichten op Facebook en Twitter.

De crew van Deventervoetbal wil je hele prettige kerstdagen wensen en een heel gelukkig, gezond en sportief 2020! Laten we als voetballiefhebbers samen het voetbal in Deventer nog mooier op de kaart zetten!

Bedankt!