Na een ontzettend lange zomerstop die maar niet over bleek te gaan, was het eindelijk weer zover. Diepenveen speelde vandaag haar eerste wedstrijd ter voorbereiding op het tweede seizoen in de 3de klasse. Dit alles onder leiding van de nieuwe oefenmeester Robert Slinkman, geassisteerd door Patrick Kieftenbelt. Het kersverse duo neemt het in de eerste oefenwedstrijd op tegen Wijhe ’92 wat ook onder leiding staat van een nieuw bewind. René Remie, in de rol als hoofdtrainer, en Noah Bruggeman als assistent gaan de uitdaging aan met de 2de klasser uit Wijhe.

In een iets andere opstelling dan normaal trokken de Diepenveners ten strijde. Slinkman kiest duidelijk voor een 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld. In deze formatie speelde Diepenveen onder een luidkeels coachende Slinkman een prima openingsfase van de wedstrijd. Waarin het veel balbezit had, maar niet wist te overtuigen in de eindpass. Tot aan de eerste drinkpauze was het spel in evenwicht. Over en weer kansen en aantrekkelijk voetbal om te zien. Keeper Nick Witteveen strekte zich een aantal keer goed uit om een doelpunt van de roodhemden uit Wijhe te voorkomen. Na de drinkpauze sloeg het wedstrijdbeeld om. De posities werden niet goed bekleed op het Diepenveense middenveld en de afstanden werden te groot. Hierdoor kreeg Wijhe de ruimte om te voetballen, maakte daar gretig gebruik van en niet veel later wist spits Dolf Marsman twee keer af te drukken. Wijhe pakte het initiatief op en de ploeg van Rene Remie maakte vlak voor rust ook de 3-0.

Na de rust zette het spel van Wijhe zich voort. De ruimtes bleven groot en het lukte Diepenveen niet om het spel van Wijhe te verstoren. Hierdoor kon Wijhe vrij uit voetballen en na een aantal mogelijkheden werd ook de 4-0 op het scorebord gezet. Beide ploegen speelden de wedstrijd op een lager pitje uit waardoor de druk iets van de ketel ging voor de ploeg van Robert Slinkman. Diepenveen werd een aantal keer gevaarlijk via de ingevallen Nick Smeenk. Zijn voorzet werd in eerste instantie niet goed geraakt, maar kwam daarna panklaar voor de voeten van Spits Gijs de Rooij, die op zijn beurt wist af te drukken voor de 4-1.

Nadat Wijhe ook de 5-1 in het net schoot, sluitpost Witteveen nog een penalty wist te pakken en Diepenveen zo nu en dan nog wat wist te creëren, floot de leiding voor het einde van de wedstrijd. Op een zonovergoten sportpark weet Diepenveen in haar eerste oefenwedstrijd niet te winnen van Wijhe. De ploeg oogde fitter en slimmer waardoor het uiteindelijk met iet wat geflatteerde cijfers won. Want Diepenveen was zeker niet machteloos en kan op de eerste 20 minuten bouwen als ploeg.

Maar zoals assistent Kieftenbeld na afloop zei: “Het is nooit leuk om te verliezen, ook al is het een oefenwedstrijd. Maar hier kunnen we wel veel uithalen.” Ook Ryan Gerritsen gaf na afloop aan tevreden te zijn met het eerste kwartier en bleef realistisch. “Als we dit niveau de hele wedstrijd hadden vol gehouden, in deze fase van het seizoen, dan hadden we ook niet in de 3de klasse gespeeld. Dus hiermee kunnen we aan de slag.”

ViaMathijs Bolink
Vorig artikelHelios wint van Sportclub Lochem
Volgend artikelWijhe ’92 start met een overwinning