Met het prachtige weer en op het kunstgrasveld van Vilsteren ging Terwolde zondag nog voor de nacompetitie. Dat betekende dat de mannen in ieder geval één punt of de volledige winst moesten pakken om dat te bereiken.

In de 10e minuut zag Sem Gerritsen zijn eerste schot net voorlangs gaan. Niet lang daarna kreeg Sem via een assist van Thomas Leurink de bal en lobte deze verrassend over de keeper van Vilsteren heen die zich hier volledig op had verkeken: 0-1. Vilsteren werd op haar beurt in de 18e minuut via een vrije trap op rechts net buiten de zestien nog erg gevaarlijk, maar trof gelukkig geen doel.

Terwolde deelde daarna via Thomas en Max wat speldenprikken uit totdat Thomas in de 23e minuut kans zag om de 0-2 te scoren. Helaas werd dit doelpunt wegens onterecht buitenspel afgekeurd. Na goed een half uur was er een scrimmage voor het doel van Terwolde waaruit Vilsteren uiteindelijk toch kans zag om de 1-1 binnen te tikken. Met deze stand gingen de ploegen uiteindelijk ook de rust in.

Na de rust was het Vilsteren dat de bal in de 49e minuut tegen de lat terecht zag komen. Daarna waren het beide ploegen die zich met enige regelmaat op de helft van de tegenstander lieten zien, echter zonder al teveel resultaat. In de 67e minuut was er een aanval van Vilsteren over rechts waarna de strakke voorzet knap door Bob Fabri uit de lucht werd geplukt.

Daarna waren het respectievelijk Jurre, Max en Sem die allen zonder resultaat een schot op het doel van Vilsteren afvuurden. Het was in de de 87e minuut dat er een keihard schot van Vilsteren op de lat uiteen spatte en gelukkig vóór de lijn het veld weer in kaatste. Kort daarna kwam er een lange bal van Vilsteren achter de laatste linie van Terwolde terecht waarbij onze verdediger de bal tekort terug speelde op de keeper en de spits van Vilsteren toch nog bij de bal kon komen en vervolgens in de verste hoek de 2-1 binnen wist te tikken. Wat een enorme domper was dat.

Terwolde probeerde het daarna nog wel maar de tijd bleek tekort om de gelijkmaker nog te kunnen scoren. Helaas dus geen nacompetitie voor Terwolde ondanks dat CCW haar sportieve plicht had gedaan door te winnen van Go-Ahead Deventer dat ondanks deze nederlaag wel door mag gaan.

Al met al was het weer een enerverend en toch ook een mooi seizoen voor SV Terwolde met de nodige sportieve ups en downs, maar als vertrekkende trainer (Marc Mölder) en teamleider (Tony Leurink) zijn wij trots op dit hechte en mooie team waar Terwolde nog jaren mee vooruit kan en het is aan de nieuwe trainer en leider(s) om de ingeslagen weg verder voort te zetten. Het was ons in ieder geval een waar genoegen jongens. Bedankt!

Als afsluiter nog de mooie foto van de drie spelers die vorige week alle drie meer dan 250 wedstrijden in het 1e elftal van Terwolde hebben gespeeld.