Helios werd vorige week koploper nadat Blauw Wit ’66 gelijk speelde tegen HSC. Het heeft er niet lang van kunnen genieten omdat de wedstrijd thuis tegen GFC verloren ging en Blauw Wit een gemakkelijke overwinning tegen Almen behaalde.

Helios wist het: GFC staat weliswaar vierde maar heeft een goed voetballende ploeg en scoort altijd. Van het begin af aan was het gelijk opgaande strijd: zowel Helios als GFC creëerden kansen om de score te openen, maar beide doelmannen verhinderden dat. In de 19de minuut kreeg Bas Lieftink het op de heupen, passeerde vier man, bereikte de achterlijn en zijn voorzet werd door Nick Beekman niet goed verwerkt en overgeschoten. Even later brak Djeremy Waslander op rechts door, maar zijn voorzet was net te scherp voor de inkomende Jarmo van ‘t Hof.

In de 31ste minuut werd Joël de Jonge aangespeeld. Hij had alle ruimte, maar raakte de bal verkeerd en speelde ‘m in de voeten van Olaf Siegers die daar wel raad mee wist 0-1. Nog geen minuut later kreeg Helios een vrije trap op de hoek van het 16 meter gebied en deze werd door Jarmo van ‘t Hof strak in de bovenhoek geschoten: 1-1. Helios creëerde nog twee mogelijkheden: eerst was het Nick Beekman die op rechts doorbrak, maar zijn schot ging net over en in de 42ste minuut was het Roy Smeitink die vanaf 25 meter strak inschoot, maar deze bal werd door de keeper onder uit de hoek geranseld.

Na rust kwam Samuel Grijpma in het veld voor Jorre Roudijk. Helios ging vol in de aanval en kreeg via Djeremy Waslander de grote kans om Helios op voorsprong te brengen. Een prachtige combinatie met Jarmo ging hier aan vooraf. Djeremy schoot de bal echter recht in de handen van de keeper. Nog geen twee minuten later was het Nick Beekman die hetzelfde overkwam. Helios ging volop door, GFC wachtte geduldig af en brak in de 60ste minuut op rechts door. De daaropvolgende strakke voorzet werd door Thijs Gerritsen strak ingeschoten, 1-2.

Helios voerde het tempo op, maar was ongelukkig in de afwerking en de keeper van GFC kon laten zien waarom hij onder lat stond. Djeremy Waslander kopte de bal nog wel strak in, maar werd weer door de keeper goed verwerkt. Joël de Jonge voorkwam nog via een mooie redding dat GFC nog verder kon uitlopen.

Helios kan in de de winterpauze zijn wonden gaan likken en hopen dat voor de eerste wedstrijd op 4 februari tegen koploper Blauw Wit een aantal geblesseerden weer fit zijn.