Zaterdag 2 oktober stond de wedstrijd sportclub Deventer vs Helios op het programma. Beide teams zijn de competitie goed van start gegaan: Helios met een dikke 10-0 overwinning op EGVV en Sportclub Deventer met een goede 5-2 overwinning op Harfsen.

De wedstrijd begon rommelig vanuit beide kanten, waardoor Helios al vroeg in de wedstrijd via de flanken de spits kon vinden en de 0-1 maakte. Sportclub Deventer kwam snel met een antwoord. Helios kreeg niet genoeg grip om een aanval onschadelijk te maken, waardoor Özdemir tot een kans kwam en goed afmaakte: 1-1. Sportclub Deventer en Helios bleven dreigend met kansen, waarbij Sportclub de lat een keer raakte. Maar uiteindelijk wist Jarmo van ‘t Hof zijn tweede goal te maken via een goede kopbal uit een hoekschop. Helios drong nog aan, maar Sportclub bleef op de been met de ruststand van 1-2.

De tweede helft kwam Sportclub Deventer scherp uit de kleedkamer en wist snel via een goeie voorzet van Moody het hoofd van Koekkoek te vinden die de 2-2 maakte. De wedstrijd bleef lang spannend en ging erg gelijk op. Uiteindelijk forceerde Koekkoek door een goede actie een penalty die goed binnen werd geschoten door Moody. Niet veel later mocht Helios aanleggen voor een penalty, waarbij Van ‘t Hof de keeper kansloos liet en een hattrick op zijn naam schreef. Het was een tweede helft waarin er enorm veel gebeurde. Helios voelde zich benadeeld wegens een afgekeurde goal en het negeren van een vlagsignaal door de scheidsrechter, waardoor Sportclub tot scoren kwam.

Helios bleef aandringen, maar Sportclub bleef zich met hand en tand verzetten. Het leverde een spannende tweede helft op, waarbij Sportclub goed wist te profiteren van de ontstane ruimte. Via Koekkoek, Tsegay en Vegelin werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de thuisploeg.

Al met al een leuke spannende stadsderby tussen Sportclub Deventer en Helios met een toch wel verdiende overwinning 6-3 door een goed spelend Sportclub Deventer. Volgende week zaterdag mag Sportclub Deventer de goede reeks doorzetten tegen EGVV en wacht op Helios de volgende stadsderby thuis tegen Koninklijke UD.