Voorwaarts won afgelopen zondag in Heino van de plaatselijke trots. Dat deed het voor het laatst in competitieverband in het seizoen 2013/2014, destijds thuis aan de Laene met 4-1. Op de kunstgrasmat van Heino was een overwinning het laatste decennium nog niet voorgekomen. Tot deze zondag. Met een verdiende 0-4 werd Heino op het eigen sportpark De Kampen opzijgezet. Het liet Heino verbouwereerd achter.

Voorwaarts was voetballend beter. De eerste helft waren de kansen nog voor Heino. De tweede helft deed Voorwaarts waar het recht op had, namelijk het betere van het spel uitdrukken in doelpunten.

De openingsgoal werd gemaakt door Ivo Spanjers. De eerstejaars senior heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vaste waarde op het middenveld. Hij veroverde deze wedstrijd veel ballen, stond prima in zijn verdedigende taak als controleur en zette goed druk vooruit. En wist daarbij ook nog regelmatig op te duiken in het vijandelijke 16-meter gebied. En die aanvallende drang bekroonde hij tegen Heino met een heel belangrijk doelpunt.

Ivo maakt niet alleen sportief, maar ook maatschappelijk stappen. Na het afronden van zijn opleiding verkoopspecialist bij Aventus is hij nu werkzaam bij Schoneveld Breeding in Wilp Achterhoek.

Ivo was in zijn nopjes met de overwinning. We begonnen goed aan de wedstrijd. Heino had de eerste tien minuten druk op ons, maar we speelde ons daar al snel goed onderuit. Langzamerhand deed Heino een stap terug. Voorwaarts wist telkens veel ruimte te vinden tussen de linies, en kreeg daardoor voetballend de overhand. Het creëerde echter maar een grote kans, die Ismar Maglajlic een paar centimeter naast de paal stiftte.

Ruststand 0-0

Na de rust nam Voorwaarts opnieuw het initiatief. En steeds meer wordt duidelijk dat het scorend vermogen hoog is binnen het elftal, want het had deze middag de topscorer Marcus van Geelen niet nodig om tot doelpunten te komen. Ivo: De 0-1 in de 60ste minuut viel door een actie van Ismar die de bal laag voorgaf. Ik raakte de bal niet lekker, maar hij kwam met geluk bij me terug. Ik kon hem op de borst aannemen en met een halve omhaal er inschieten. Dit was voor Heino het sein de aanval te zoeken, maar het risico dat men hierdoor nam was een kolfje naar de hand van Voorwaarts. De 0-2 (75.) viel door een goede assist van Marcus van Geelen, die Ismar binnen kon punteren.

In de eindfase kreeg Voorwaarts de slagroom op de taart en werd het goede spel omgezet in doelpunten. De 0-3 (87.) viel door een mooie actie van Samuel Wakana, die de zestien binnenkwam en daar waar een voorzet werd verwacht, prikte hij de bal in de korte hoek. De 0-4 in blessuretijd was een schot van Rick Timmermans. Hij schoot vanaf 16 meter de bal fraai in het doel.

Ivo had na afloop aandacht voor de aanvallende, maar ook zijn waardering voor de defensieve prestatie. Voor het eerst dit seizoen werd de nul gehouden met een sterke prestatie van aanvoerder en hoofd van de defensie Nino Wattimena. Al met al een prima teamprestatie.

Aankomende donderdag speelt Voorwaarts om 20 uur aan de Laene tegen SKV in de eerste ronde voor de beker.

ViaClubcorrespondent SV Voorwaarts
Vorig artikelVerdienstelijk gelijkspel voor gehavend De Gazelle
Volgend artikelVechtmachine Go Ahead Eagles houdt Ajax op gelijkspel in Amsterdam