Deze week in de spotlights Marcus van Geelen. De MBA student aan de Universiteit Twente kan zich deze week met een gerust hart laten zien in de Twentse collegezalen, want tweedeklasser NEO uit Borne moest het afleggen tegen de veel scorende Van Geelen. Voorwaarts won met 2-0 en plaatst zich hierdoor voor de knock-out fase.

In de tweede bekerwedstrijd wist de aanvaller in het nog prille seizoen de bal voor de vierde keer op rij in het netje te leggen. Dat telt voor een spits. Marcus vond ondanks de trefzekerheid dat hij niet zo sterk speelde en vooral de eerste helft te weinig in het spel voorkwam. Na rust lag dat wat anders en kon hij de verdiende openingstreffer voor zijn rekening nemen. De bezoekers, NEO uit Borne kwamen vooral vlak voor en het eerste kwartier na rust gevaarlijk door, maar de grote winst van vandaag was naast de 2-0 de ‘clean sheet’ ofwel het doel bleef schoon. Vooral Nino Wattimena speelde verdedigend sterk en gaf leiding aan ‘de nul’.

Van Voorwaarts-zijde was het een degelijk wedstrijd. In de eerste helft waren de oranje- zwarten uit Duistervoorde de bovenliggende partij. Met veel energie in de wedstrijd werd NEO onder druk gezet. Marcus: “Verdedigend gaven we weinig weg, en we hebben een aantal grote kansen gecreëerd. Helaas konden we vooral het eerste half uur het overwicht niet in doelpunten uitdrukken.” Vlak voor rust liet NEO zich ook wat meer gelden.

Ruststand 0-0

Marcus: “De tweede helft begonnen we wat minder en gaven we een aantal mogelijkheden weg en liet NEO een grote kans onbenut. Na een kwartier pakten we de draad weer op, en kregen we een aantal goede mogelijkheden.” Vooral vanaf links met de opkomende Diëgo Paais en de beweeglijke Ismar Maglajlic kwam Voorwaarts regelmatig door. In de 79ste minuut was het dan eindelijk raak. Uit een goed opgezette aanval over links kon de spits binnen het stafschopgebied de bal met een lage schuiver in de uiterste hoek afronden. Even later gooide Bruce Schotman de wedstrijd in het slot. Hij kon de bal van de uittrappende keeper van NEO blokken en gaf daarmee beter uitdrukking aan de krachtsverhouding in het veld.

En ten slotte Marcus, wat zijn je verwachtingen in de competitie? We willen in het linkerrijtje eindigen en ik hoop 15 doelpunten in de competitie te maken. En waar komt die overtuiging vandaan na toch een matige seizoenstart in het afgebroken competitiejaar 2020-2021? Marcus: “Ik denk dat we een leuk team hebben en een trainer met een speelplan dat ons ligt, met het accent op aanvallend voetbal en veel pressing, dus denk ik dat we zeker wat teams kunnen verrassen dit jaar.”