Met de stevige wind in de rug dachten de spelers van Kolping-Dynamo dat er misschien wat te halen viel voor hen in Twello. Maar de eerste helft had zoveel energie gekost, dat er in de tweede helft weinig meer te halen viel voor de ploeg uit Nijmegen. De 3-1 overwinning voor SV Twello was dan ook meer dan verdiend.

De eerste 10 minuten nam de ploeg uit Nijmegen het initiatief. Waren meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Alleen vanuit stilstaande situaties was het oppassen geblazen voor de verdediging van de thuisploeg, omdat de gasten enkele mensen met lengte in de ploeg hadden. Het was dan vooral letten op Bram Mateman en Bart Kremer.

Ook de thuisploeg was niet echt gevaarlijk, maar had de zaken wel goed op een rijtje. Na een klein half uur spelen passeerde Job Bruntink 3 medespelers. Verscheen voor keeper Floris van Iersel, maar zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Was dit het begin van nog meer aanvallen? Een prachtige aanval op rechts. Ciaran Forde gaf een bal op maat aan Ryan van der Burg, die strak voor gaf en Job Bruntink scoorde knap 1-0. Even later had Job Bruntink weer kunnen scoren. Hij schoot in kansrijke positie recht in de handen van de doelman.

Vanuit het niets scoorde Sam Aerts in de 32ste minuut zo maar de gelijkmaker 1-1. Geen kans had Kolping – Dynamo tot dan gehad. Zat er meer voor hun in? Rutger Kosterink schoot van grote afstand net over. Daarna was het weer de thuisclub. Maar zowel Jan Stol als Job Bruntink drukten niet zuiver genoeg af.

Ruststand 1-1. Daar mocht SV Twello niet tevreden mee zijn.

Nu had de thuisploeg de stevige wind mee en dat scheelt aan de Zuiderlaan een slok op een borrel. De ene aanval na de andere ging op keeper Floris van Iersel af. Met kunst en vliegwerk bleef hij overeind. Soms zelfs met behulp van de paal. Trainer Harold Dengerink paste enkele wissels toe om nog aanvallender te kunnen spelen.

In de 66ste minuut werd een kopbal van de sterk spelende Edward Achtereekte door een verdediger net voor de lijn weggehaald. In de 75ste minuut wist Stefan Hulsebos de verdiende 2-1 te scoren. Even later gaf hij een prachtige pass op Masora Oraile (speelde een top wedstrijd) die vanuit de draai snoeihard rakelings overschoot. In de 84ste minuut schoot Ryan van der Burg van ruim 20 meter hard de 3-1 binnen. Een prachtig doelpunt.

Nadat scheidsrechter Erwin Heijmeriks uit Emst iets tijd had bijgeteld, floot hij af. Volkomen verdiende overwinning voor SV Twello maar er zit voor de komende weken nog voldoende meer rek in.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Groen Wit uit Apeldoorn. Aanvang 14.45 uur!