Het amateurvoetbal is weer begonnen en dat mag iedereen weten! Er stonden direct een aantal derby’s op het programma. Diepenveen en Sportclub Deventer, de kampioenen van vorig seizoen, hadden het zwaar in hun eerste wedstrijd op een hoger niveau. Helios en ABS deden goede zaken en staan direct bovenaan!

Zaterdag 21 september

FC RDC is in Uddel tegen een stevige nederlaag aangelopen, op bezoek bij Prins Bernhard verloor het met 0-3. ‘Zonder lef, inspiratie en inzet is het natuurlijk ook lastig om punten binnen te halen’, zijn de harde woorden die klonken. Zo staat FC RDC na één duel op de dertiende plek.

Duel van FC RDC bij Prins Bernard in Uddel
Prins Bernard vs. FC RDC, foto Erik van Luttikhuizen

Zondag 22 september

Tweede klasse
Schalkhaar hoopte een uitstekende voorbereiding door te trekken naar de competitiestart. Uit bij SDC ’12 kwam het ook vroeg op voorsprong door toedoen van David Klopman. Dit kon helaas niet vastgehouden worden en in de tweede helft liep SDC uit naar een 3-1 overwinning. Schalkhaar staat dertiende.

Derde klasse
Diepenveen mag zich na het kampioenschap gaan opmaken voor de derde klasse. Daarin startte het direct met een derby: Helios kwam op bezoek. Diepenveen kwam goed uit de startblokken en scoorde via Jeffrey Blanken de openingstreffer. Daarna ging zo’n beetje alles mis wat er mis kon gaan. Helios bleef maar scoren en bepaalde de einduitslag op 1-7. Zowel Glenn Albers, Djeremy Waslander en Bjorn Duteweert scoorden twee keer. Helios staat niet verrassend direct bovenaan, terwijl Diepenveen zich helemaal onderaan de ranglijst terugvindt.

Veel gescoord werd er ook bij Colmschate – Activia. Drie goals vielen er in het eerste kwartier, allemaal aan de kant van Activia. Michiel Mikkers, Bart Wippert en Jarle Visser waren de doelpuntenmakers. Nog voor rust werd het spannend en kwam Colmschate terug tot 2-3. In de tweede helft bleef het spektakelstuk doorgaan: Bart Wippert ontving de rode kaart, beide ploegen scoorden nog één keer en zo eindigde de wedstrijd in 3-4. Activia staat vierde, Colmschate negende.

Turkse Kracht mocht op bezoek bij Robur et Velocitas. In Apeldoorn was het de Deventerploeg die na rust op voorsprong kwam. Niemand anders dan Can Bayraktar scoorde alweer. Turkse Kracht was conditioneel zwakker dan Robur. De thuisploeg wist hiervan in het laatste halfuur optimaal te profiteren en wisten drie keer te scoren. Zo verloor Turkse Kracht met 3-1 en staat het op de twaalfde plek.

Vierde klasse F
Sportclub Deventer is gepromoveerd naar de vierde klasse en begin met de wedstrijd bij Groen Wit. De eerste helft eindigde zoals de wedstrijd begonnen was, ondanks grote kansen voor beide ploegen. Vroeg in de tweede helft maakte de thuisploeg de openingstreffer. Hierna kon Sportclub geen vuist meer maken en verloren ze uiteindelijk met 3-0. Sportclub staat op de elfde plek.

De Gazelle startte dit seizoen tegen ZVV uit Apeldoorn. In de eerste helft was De Gazelle de betere ploeg en kwam het op voorsprong via Bobby Vonk. Waar ze vergaten de voorsprong te verdubbelen, maakten de bezoekers gelijk. Ondanks grote kansen voor beide ploegen bleef het bij 1-1. Na één speelronde staat de Gazelle zesde.

Vierde klasse G
ABS moest direct op bezoek bij Heeten. Een lastige wedstrijd, waar beide ploegen aangegeven hebben bovenin mee te willen draaien. ABS was de ploeg die dat ook daadwerkelijk liet zien. Een hechte ploeg die bijna niks weggaf en zelf drie wist te scoren. Youri Meijer voor rust en Mark Boschlo en Jasper Broekhuis na rust zorgden voor de comfortabele 0-3 overwinning. ABS mag zich in ieder geval voor één week koploper noemen.

DAVO begon de wedstrijd goed tegen Nieuw Heeten. Onnie Ngoetra scoorde razendsnel de 1-0. Hierna kregen beide ploegen een strafschop. Beiden werden benut, Marcellino Bianco namens DAVO. Nieuw Heeten scoorde echter ook nog vlak voor en vlak na rust. Zo stond DAVO met 2-3 achter. Dit wisten ze ondanks een aantal kansjes niet meer goed te maken. Zo staat DAVO op de negende plek.

Vijfde klasse
Go Ahead eindige vorig seizoen met de uitwedstrijd bij CCW. Toen werd er met 2-1 verloren. Bijna vier maanden later opende Go Ahead ook op bezoek bij CCW. Weer verloor het, dit keer wel met hele andere cijfers: 8-3! Jordy Molemans scoorde twee keer voor de Deventenaren. Go Ahead staat dertiende.

Koninklijke UD begon met de wedstrijd tegen Wesepe. Na een kleine twintig minuten kwamen de Koninklijke op voorsprong. Job Visser ging verder met wat hij vorig seizoen al zo vaak heeft gedaan: scoren. Nog voor rust kwam Wesepe op gelijke hoogte. Na rust scoorde Johan Dijkstra de 2-1 voor Kon. UD en hield de keeper van de thuisploeg een penalty tegen. Zo wist Kon. UD te winnen met 2-1 en staat het zevende.

IJsselstreek wist aan de andere kant van de IJssel haar eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Terwolde scoorde twee keer, maar dat was niet genoeg om te winnen. IJsselstreek scoorde maarliefst vijf keer. Zij zijn terug te vinden op de vierde plek.

Er werd genoeg gescoord in de vijfde klasse F. Ook bij Sallandia – Epse vielen ze met bosjes. Bij rust stond het al 2-0. Na rust scoorden beide ploegen twee keer, waardoor Sallandia met 4-2 wist te winnen. Grote man was de van Be Quick teruggekeerde Marco van Meeteren. Hij toonde direct zijn klasse door twee keer te scoren. Sallandia staat op de zesde plek.

Vorig artikelMarco van Meeteren speler van de week – week 39 – powered by 100% Football