Op 30 november werd na 39 minuten de wedstrijd tussen FC RDC en Harskamp gestaakt bij een 5-2 tussenstand. Afgelopen zaterdag voltrok zich een volledig andere wedstrijd welke de thuisclub wel overnieuw winnend wist af te sluiten zodat 6-2 als einduitslag werd genoteerd.

Het was een vreemd begin van het duel op Sportpark Borgele. Geen handen schudden, maar bij het betreden van het speelveld meldde iedereen zich voor een hoekschop. Op de achtergrond prijkte ‘5-2’ in rode letters op het scorebord toen de scheidsrechter floot voor aanvang van het restant…

Door een ernstig ogende blessure werd eerder gestaakt, nu stonden beide elftallen weer tegenover elkaar. Waar in het “eerste deel”, toen nog onder leiding van trainer Jacob Ensing, FC RDC heel aanvallend speelde, koos de nieuwe FC RDC trainer voor een 4-3-3 systeem. De keuze van Roy Beumer resulteerde in nauwelijks kansen voor de tegenstander, echter kwamen zijn elf ‘slechts’ eenmaal tot scoren.

Moment uit FC RDC vs. Harskamp (190120)
Moment uit FC RDC vs. Harskamp

De elf van Beumer waren wel constant de bovenliggende partij, echter tot veel uitgespeelde kansen kwam het maar niet. Martin Kok stuitte op de doelman even voordat er van helft werd gewisseld, want na vijf minuten was immers de eerste helft officieel ten einde. Waar tegenstander Harskamp zich in november nog gedroeg als een groggy boxer, wist het nu regelmatig goed voetballend onder de druk uit te komen.

Tot kansen leidde dat echter niet, doelman Michel Voortman heeft nooit handelend hoeven optreden. Halverwege de tweede helft pas de eerste opwinding toen Galanggadjir geel kreeg voor een stevige tackle. Even later werd John Ross Bonevacia in positie gebracht door Jurgen Siepelinga. Waar Boneviacia in november nog drie maal doel trof, kreeg hij zaterdag het speeltuig niet achter de sluitpost van Harskamp.

In de 74ste minuut moest FC RDC zelfs verder met tien man na wederom geel voor Galanggadjir. De ontstane ruimte werd, gek genoeg, door FC RDC beter benut met enkele kansjes tot gevolg. Martin Kok noopte de doelman tot een redding, met een schot uit de tweede lijn en Bonevacia schoof de bal net voorlangs na een goede voorzet van diezelfde Kok.

Moment uit FC RDC vs. Harskamp.

Een goede interceptie van de Siepelinga zorgde voor de enige treffer van deze middag, spits Bonevacia verlengde de bal op Martin Kok die zijn goede wedstrijd beloonde met een treffer door de bal achter de doelman te punteren. De mooiste aanval was even voor tijd toen Koen Wagenvoort Ronel Antonia wegstuurde over de rechterflank. De rappe back verstuurde een nauwkeurige voorzet op Bonevacia die met zijn kopbal echter de attente sluitpost van Harskamp op zijn weg vond.

Zo won FC RDC het resterende deel met 1-0 waarmee de einduitslag op 6-2 werd gezet. Het hardwerkende FC RDC toonde zich verdedigend bijzonder sterk, echter was niet in staat Harskamp echt pijn te doen. Want in november wist het nog vijfmaal te scoren in nog geen 40 minuten waar men nu slechts eenmaal scoorde. Daar tegenover stond het verdedigend weer veel beter, iets waar de nieuwe trainer, Roy Beumer, weer verder mee kan in het vervolg van deze competitie.