FC RDC mocht, na de wedstrijd tegen Harskamp vorige week te hebben uitgespeeld met als eindresultaat een 6-2 overwinning, ditmaal richting Barneveld om aan te treden tegen de plaatstelijk VV. Door een rode kaart vlak voor rust voor Luuk Helms werd de hele tweede helft met elf tegen tien gespeeld. Dit resulteerde uiteindelijk in een minimale nederlaag van 2-1.

Het begin was duidelijk voor de gasten. De ploeg voetbalde onder aanvoering van Mehmet Kisa diverse malen richting de goal van VV Barneveld. Eenmaal voor de keeper wisten Martin Kok en Luuk Helms het net niet te vinden. Na een half uur spelen kwam Barneveld iets meer onder de druk uit en konden ze twee goede kansen creëren. Een schot ging over en een ander spatte uiteen op de kruising. Een minuut voor rust draait Kisa prachtig richting de zestienmeter maar wordt overduidelijk (voor de zoveelste keer) gevloerd. Verbazing bij beide ploegen als de scheidsrechter door laat spelen. Luuk Helms blijkt de minst verstandige in de consternatie en kan met een directe rode kaart iets eerder dan de rest de kleedkamer opzoeken.

Na rust probeert FC RDC zo lang mogelijk de 0-0 te houden en wil het afhankelijk van het spelbeeld proberen aanvallend nog iets gaan creëren. Toch staat de ploeg uit Borgele na 12 minuten al met 2-0 achter en besluit trainer Beumer om met aanvallende wissels (Teun Borkent, Rob Riksten en JO19 speler Jesse Westerweel voor Mathieu Steenbergen, Ramon Wolfkamp en Jurgen Siepelinga) weer met drie spitsen en daardoor achterin 1:1 te gaan spelen.

Hierdoor krijgt FC RDC zowaar weer grip op het spel en kan het middels goede combinaties weer een viertal goede kansen creeren. Echter blijkt de doelman van Barneveld een uitstekende sta-in-de-weg te zijn. In de 87ste minuut zit hij weer goed bij een inzet van Kisa. Maar dit keer kan diezelfde Kisa de rebound wel binnen werken.

FC RDC blijft hierdoor met lege handen, maar kan met het vertoonde spel en de uitstekende inzet weer vooruit kijken naar de komende thuiswedstrijd tegen Prins Bernhard uit Uddel.