FC RDC kon het positieve gevoel van de laatste weken niet vasthouden. Door wederom een erg vroege rode kaart voor centrale verdediger Tesh Ros, moesten de Deventenaren ruim 75 minuten met tien man voetballen.

De penalty die gegeven werd bij de rode kaart, was voor een overtreding van Ros buiten de zestien meter. Daarnaast keken beide ploegen vreemd op dat er naast een penalty ook nog eens een rode kaart voor werd gegeven. In de ogen van FC RDC was de leidsman de gehele wedstrijd niet heel erg rechtlijnig in zijn beslissingen. De penalty werd koelbloedig verzilverd, waardoor Gorssel na 25 minuten al op 2-0 kwam. Na tien minuten spelen werd een fout van Ros ook al afgestraft waardoor er tegen een snelle 1-0 achterstand aangekeken moest worden.

Als na ruim een half uur spelen Gorssel naar de 3-0 countert, is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. FC RDC heeft veel de bal en probeert via verzorgd voetbal op het matige veld tot de goal van Gorssel te komen. Wat kleine speldenprikjes worden uitgedeeld, maar dit leidt niet tot grote kansen. Voor de over rechts doorkomende jongeling Ronel Antonia kan wat goede voorzetten afleveren. Echter mist de scherpte voor de goal bij Martin Kok en Luuk Helms.

Tien minuten voor rust wordt de al met geel bestrafte Ramon Wolfkamp gewisseld voor Bert Wierdsma. Wierdsma moet de controle op het middenveld brengen waarbij er met drie mensen achterin gespeeld gaat worden. Na rust besluit trainer Beumer om zelfs met Koen Wagenvoort in de spits er bij te gaan spelen. Vier man voorin en snel de lange bal zoeken in hun strafschopgebied.

Dit levert wederom wat kleine kansjes op, onder meer enkele pogingen van afstand na goede individuele acties van Mehmet Kisa. Maar FC RDC kan het tij niet keren en niet tot scoren komen. Gorssel countert ondertussen nog twee keer goed door en scoort ook beide keren direct, 5-0. FC RDC besluit het laatste kwartier vooral de rust te bewaren na nog enkele vreemde acties van de leidsman. Koppie er bij en uitspelen is het devies.

Een teleurstellende middag voor FC RDC en het zal nu de rug moeten rechten als zaterdag Vierhouten op bezoek komt. De heenwedstrijd leverde nog een schandalige 7-1 nederlaag op.