DVV Go-Ahead gaat deze middag op bezoek bij SC Wesepe. De ploeg werd afgelopen weer getroffen door wat griepverschijnselen. Voor andere spelers de kans om het te laten zien vanaf het begin signaal.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Go-Ahead de bal kreeg van de thuisploeg. Met wat kleine speldenprikjes en wat afstandsschoten probeerde Go-Ahead een voorsprong te forceren. Wesepe werd bij toeval gevaarlijk als er een lange bal doorschoot bij de laatste linie. Maar telkens stond Lyshaino Carolus ver genoeg uit zijn goal om de heilige 0 te houden.

De druk werd Wesepe te machtig en in de kluts, na een prima aanval, was het Harry Mujdzic die het laatste tikje gaf. Kort daarna ws het uit een voorzet Thom van Bakel die nu mocht scoren. Go-Ahead liet de bal in deze fase prima van voet na voet gaan. Wesepe stond er bij en keek erna.

De sterke spits Tony Cakir werd goed ingespeeld deze legde de bal prima klaar voor de inkomende Rayshon Adamus die rustig met de binnenkant voet de verre hoek vond. Ruststand 0-3.

Wesepe stapt in de tweede helft af van 1-4-4-2 en probeerde met 3 spitsen meer druk te krijgen op de laatste linie van Go-Ahead. Dit had echter geen effect. De thuisploeg begon wat nare overtredingen te maken en probeerde in deze fase Go-Ahead uit hun spel te halen.

Go-Ahead heeft flinke kansen gehad en ook om zeep geholpen. Waarbij het wel leek dat iedereen elkaar een goal gunde in plaats van zelf af te drukken en richting de dubbele cijfers te gaan. Prima overwinning waarbij de ruimte selectie een verademing is. Geeft de staf genoeg keuzes en mogelijkheden de rest van het seizoen.

Bronclubcorrespondent DVV Go-Ahead
Vorig artikelSlechte eerste helft nekt FC RDC tegen koploper.
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 47